Съдържание:Как правилно да съхраняваме дрехите? ‹›Препоръчано за теб:Малка дамска чанта

...
Съдържание:Как правилно да съхраняваме дрехите? ‹›Препоръчано за теб:Малка дамска чанта
Коментари Харесай

Как правилно да съхраняваме дрехите?

Съдържание:

Как вярно да съхраняваме облеклата?  Как вярно да съхраняваме облеклата ‹›  Малка дамска чанта за през рамо Препоръчано за теб:Малка дамска чанта за през рамо37.00 лева.Виж ››

Сезоните се сменят незабелязано, а по този начин ние непрекъснато сменяме и нашия дрешник. Но по какъв начин да съхраняваме вярно облеклата си, тъй че да не изгубят формата си и да можем да им се радвате дълго време? Именно вярното предпазване е в основата на това да съумеете да ги запазите в безупречен тип за дълго време, като с малко повече старания и дребни хитрини от своя страна, елементарно ще се справите с тази задача.

Как вярно да съхраняваме облеклата?

Първата ви задача е да почистите дрешника и да го проветрите, защото всички сте се сблъсквали с това да извадите някоя дреха от предишния сезон и с нея да се появи миризмата на застояло.

Именно това е и повода за този проблем, като по тази причина това е значима стъпка, в случай че желаете вашето облекло постоянно да е в изрядно и спретната положение. По този метод се предотвратява натрупването на влага, само че и по този начин се минимизира риска от неприятна миризма на облеклата по-късно.

Зимните якета не трябва да се закопчават, когато ги слагате на закачалките, защото по този начин при дългото им седене в това положение те се деформират и към този момент няма да са по този начин красиви, както при първото им носене.

Ако сте прибрали вашите зимни или пък летни облекла някъде на мрачно или даже във вакуумни опаковки, тогава не забравяйте един път на 1-2 месеца да ги проветрявате, като при предпочитание можете да ги почистите също по този начин с елементарна четка за облекла и да ги приберете по-късно назад.

Добре би било да употребявате естествени ароматизатори, като да вземем за пример сухата хвойна, лавандулата, кората на мандарините, карамфила или канелата. Важна специфичност при грижата и съхранението на облеклата ви е и тяхното прегъване, като тук за всичките облекла нещата са разнообразни. За ризите да вземем за пример е най-добре да ги съхранявате на закачалки, само че при потребност могат и да са сгънати, в случай че нямате задоволително място.

 Съхранение на облекла

За панталоните е най-добре да ги съхранявате на закачалки, като тези с борд се сгъват по него. Пуловерите пък е най-добре се съхраняват сгънати на лавици, тъй като другояче се деформират. Това важи и за палтата, като в случай че решите да ги съхранявате на закачалки, тогава е добре да сложите нещо като уплътнения от сгънати вестници, с цел да не се деформират в тази част.

В никакъв случай не закачайте по доста облекла на една окачалка, тъй като по този метод освен че няма да имате повече място в дрешника ви, само че и ще развалите вашите облекла. Можете да вършиме това единствено, в случай че самите ви окачалка са такива, т.е. са на няколко равнища.

Няма по какъв начин да пропуснем да споменем и за зложелател номер едно при съхранението на облеклата ви, а точно молците. Те обожават вълнените дрехи и могат много бързо да ги скапват, като по тази причина е значимо в случай че имате такива, да слагате нафталин против тях, като той се слага в шкафа или дрешника. Можете да добавите също по този начин и изсушена хвойна в облеклата, които са от вълна.

Спазвайки тези простички и след вярно прегъване на облеклата ще се радвате на безупречен дрешник и здрави движимости. Все отново помнете, че колкото и скъпи да са те, в случай че ги носите в намачкано положение или пък с опънати плещи, то това не прави по никакъв начин положително усещане на хората към вас, по тази причина се грижите постоянно за облеклата си и ги съхранявайте вярно.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР