Съдържание:Ето какво трябва да знаете за отглеждането на червенобуза костенурка!

...
Съдържание:Ето какво трябва да знаете за отглеждането на червенобуза костенурка!
Коментари Харесай

Грижи при отглеждане на червенобуза костенурка

Съдържание:

Ето какво би трябвало да знаете за развъждането на червенобуза костенурка!  Грижи при развъждане на червенобуза костенурка

Мнозина от тези, които дълго време се грижат за куче или за котка, са съкрушени, когато любимецът им почине. По тази причина от ден на ден хора, вземат решение да си вземат за домакински любим червенобуза костенурка, с вярата тя да живее дълго и щастливо дружно с тях.

Но преди да добавите нов член към семейството си, вижте дали червенобузите костенурки са подобаващи за вас и имате ли опция в действителност да им осигурите всички грижи, от които имат потребност.

Червенобузата костенурка е от рода на водните костенурки, тя е отличен плувец и обича да се припича на камъни, тъй като принадлежи към студенокръвните влечуги, чиято температура се дефинира от тази на околната среда.

Искате ли дълго да се радвате на този приветлив домакински любим, би трябвало да му осигурите три съществени неща - топлота, подобаваща вода и чиста вода. Освен това би трябвало да бъдете виновни към животинката и да не поверявате грижата за нея на дете, а единствено в ръцете на възрастен.

Ето какво би трябвало да знаете за развъждането на червенобуза костенурка!

 Грижи при развъждане на червенобуза костенурка

Когато червенобузата костенурка се излюпи, тя е дълга една към 2.5 см. Но в случай че полагате положителни грижи за нея, тя може да порасне до 30 см. Все отново имайте поради, че надали някой ще ви предложи червенобуза костенурка с диаметър по-малка от 10 см.

Домашно отглежданите червенобузи костенурки могат да доближат полова зрялост на възраст към 2 - 4 години, до момента в който в природата стартират да се развъждат чак след 6-7 година.

Подобно на доста други представители на животинския свят женските екземпляри са по-едри от мъжките. От своя страна, мъжкарите имат по-дълги опашки и доста дълги предни челюсти.

Когато за пръв път доведете червенобузата костенурка у дома, тя може да остане скрита в черупката си за няколко дни, само че по-късно ще стартира да свързва появяването ви с доставянето на храна и скоро ще стартира да ви чака с неспокойствие.

Трябва да сте доста деликатни, когато гушкате или се радвате на своя нов домакински любим. Миловидните костенурки може да ви ухапят, в случай че се почувстват застрашени, по тази причина дръжте земноводното крепко с двете си ръце.

Не забравяйте, че в случай че изпуснете костенурката на земята, има заплаха тя да пострада доста съществено, даже съдбовно. Не забравяйте, че преди и откакто гушкате костенурката, наложително би трябвало да си измивате ръцете.

Ако решите да се грижите за червенобуза костенурка, то е добре да се опитате да ѝ осигурите условия на живот, които оптимално наподобяват естествената среда. Костенурката има потребност от вода за плуване, суха топла част, където да се препича, както и непрекъсната топлота.

 Грижи при развъждане на червенобуза костенурка

Не слагайте костенурките в аквариум от акрил, който елементарно се драска, вместо това им осигурете прекрасен и необятен стъклен аквариум, в който да се усещат уютно. С повишаването на възрастта и размерите на костенурката, би трябвало да осигурявате и задоволително пространство, което да населява. Достигналите полова зрялост екземпляри ще имат потребност от най-малко 200-литров аквариум.

Един от най-важните индикатори за здравето на червенобузата костенурка е съществуването на неизядена храна в клетката, урина и изпражнения във водата.

Усетите ли неприятна миризма, която идва от аквариума на костенурката, се погрижете да промените водата ѝ, като е целесъобразно да заредите дехлорирана вода. Честотата на промяната на водата зависи от това къде храните костенурката, като при всички случаи промяната не трябва да е по-рядка от един път седмично.

Подсигурете качествена храна на червенобузата костенурка и ще ѝ се радвате дълго. Малките костенурчета обичат да хапват месце, до момента в който възрастните екземпляри са всеядни.

Подобно на останалите домашни любимци и червенобузите костенурки боледуват. Те може да имат проблеми с възпаления от мръсна вода, неналичието на витамини, възпаления на дихателните пътища, гъбични инфекции и други Да се грижиш за червенобуза костенурка може да се окаже обаче много солено наслаждение.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР