Съдържание:1. Гардения2. Почти всички представители на цитрусовите растения3. Жасмин4. Бегония5.

...
Съдържание:1. Гардения2. Почти всички представители на цитрусовите растения3. Жасмин4. Бегония5.
Коментари Харесай

Кои са най-красивите и ароматни цветя за дома

Съдържание:

1. Гардения2. Почти всички представители на цитрусовите растения3. Жасмин4. Бегония5. Мушкато  Кои са най-красивите и ароматни цветя за дома

Може би считате, че орхидеите са едни от най-красивите и ароматни цветя, само че ще сбъркате с последното. Няма никакъв спор по въпроса, че са извънредно красиви и екзотични, само че те действително нямат никакъв мирис.

Ако желаете да ароматизирате прелестно дома си, и то без да употребявате ароматни свещи или пък ароматни лампи, то се насочете към други растения.

Тук ще изброим някои от най-красивите и уханни техни представители.

1. Гардения

Сигурно сте чували, че е известно като цветето на мафията, само че то не е обвързвано по никакъв метод с убийства. Нито е служило като предизвестие за бъдещо ликвидиране, нито пък е поднасяно след осъществяването на такова. Наричано е цветето на мафията само тъй като едни от най-известните мафиоти са го отглеждали в домовете си. Вероятно точно поради хубостта и аромата му.

 Гарденията е ароматно цвете за дома

Гарденията не е от най-непретенциозните растения за дома и през лятото изисква всекидневно поливане. Наторяването на почвата му се прави един път на две седмици, а през зимата поливането е единствено при нужда. Всъщност с изключение на пресъхването на почвата на гарденията заплаха се крие и в появяването на листни въшки. Но и това не са непреодолими проблеми, а да имате гардения вкъщи си е наслада освен за очите, само че и за обонянието ви.

2. Почти всички представители на цитрусовите растения

У нас най-често се отглеждат лимоновите, портокаловите и мандариновите растения, които имат искания най-много към светлината, която изискват да е в обилие. Не са фенове и на въздушните течения, тъй че им изберете по-закътано и задоволително ярко място. А в случай че сте се справили добре с развъждането им, те ще ви дарят даже и с плодчета.

3. Жасмин

 Саксия с жасмин за дома

Вместо да си купувате ароматно масло с благоухание на жасмин, просто се научете по какъв начин се отглежда това растение в дома си, тъй като с изключение на уханно е и доста красиво. Това е повода да е измежду желаните цветя за булчинските букети.

4. Бегония

Много изтънчено растение, което има и много прелестен мирис. Най-хубавото е, че не изисква особени грижи във връзка с развъждането му като ароматно цвете за дома.

5. Мушкато

 Мушкатото е идеално цвете за дома

Много хора не харесват аромата на мушкатото, само че единствено тъй като не знаят, че разновидностите му са доста. Има някои мушката, които са с по-натрапчив и не толкоз прелестен мирис и други, които могат да заместят всевъзможни ароматизатори в дома ви.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР