Съд в руския град Таганрог (Ростовска област) е задържал за

...
Съд в руския град Таганрог (Ростовска област) е задържал за
Коментари Харесай

Арестуван е руснак за кражба на апаратура от най-важния самолет при ядрена война

Съд в съветския град Таганрог (Ростовска област) е задържал за два месеца локалния гражданин Жора Хачунц за кражба на инсталация от „ аероплан на Съдния ден ”, за което на 8 декември м. година
Решението за задържането е огласено от юриста Олга Бояркина , представена от изданието RostovGazeta. Обвиняемият не признава виновността си и щял да апелира постановлението.
Самолетът Ил-80 се намирал в Таганрогския авиационен научноизследователски институт „ Бериев ” за осъществяване на техническо обслужване – смазване на амортизационните стойки на колесника.
Според картотеката на съда в Таганрог Жора Хачунц два пъти е привличан към наказателна отговорност. През 2017 година той е задържан за обир и побой над мъж в квартална градинка, за което е наказан на една година в изправителна колония с общ режим. Тогава той признал виновността си изцяло.
През януари предходната година Хачунц е наказан на 8 месеца отнемане от независимост в изправителна колония със непоколебим режим, откакто е хванат зад кормилото в нетрезво положение.
На 4 декември оказва се, че незнайни злосторници са отворили товарния люк на самолета и откраднали радиоапаратура за над 1 млн рубли (около 20 хиляди евро). От самолета са изчезнали общо 39 блока за радиостанции.
За разкриването на закононарушението спомогнало събитието, че върху повърхността на един люк и по изоставени апаратури са оставени следи от пръсти на обвинените. Намерени са и следи от обувки. Те са довели криминалистите до рецидивистите.
 В Русия окрадоха най-важния аероплан при положение на нуклеарна война В Русия окрадоха най-важния аероплан при положение на нуклеарна война
В Русия незнайни лица са откраднали секретна инсталация от аероплан Ил-80 – въздушния команден пункт за ръководство на войските в...
В края на декември от Обединената авиостроителна корпорация оповестяват, че от „ самолета на Съдния ден ” са откраднати единствено второстепенни апаратури, защото скъпото съоръжение било снето и се съхранявало настрана.
Определението „ аероплан на Съдния ден ” се появи за пръв път в Съединени американски щати за машината, която би трябвало да изтегля висшето военно управление на страната при положение на опасност, да вземем за пример при положение на нуклеарна война и, да стане команден център на въоръжените сили в небето. В Съединени американски щати тази функционалност я извършва E-4B въз основата Воеing 747.
Въздушен команден пункт в Съветския съюз станал Ил-80, създаден въз основата на Ил-86. Той е в употреба от 1992 година
Превод: Ганчо КАМЕНАРСКИ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР