Съд в Минск е осъдил на осем години затвор журналистката

...
Съд в Минск е осъдил на осем години затвор журналистката
Коментари Харесай

Осъдиха на 8 г. затвор журналистка в Беларус, искала да завземе властта

Съд в Минск е осъдил на осем години затвор журналистката Ксения Луцкина, заяви през днешния ден в " Телеграм " Беларуската асоциация на публицистите, представена от ТАСС, съобщи.

В известието на асоциацията, която е лишена от държавна регистрация, се показва, че някогашната служителка на беларуската телевизионна и радиокомпания е приета за отговорна по обвиняване в " скрит план за завладяване на властта ".

Преди това прокуратурата е поискала присъда от осем години отнемане от независимост, уточни ТАСС. По данни на следствието обвинената е членувала от лятото на 2020 година в опозиционния Координационен съвет, където е ръководела " група за осведомително обезпечаване и противопоставяне на държавните медии ". Луцкина е била арестувана през декември 2020 година и от този момент е под стража.

От беларуския Следствен комитет оповестиха, че е почнало задочно следствие против представители на правозащитната организация " Весна " (Пролет) и медията " Нехта ", която работи в " Телеграм " и " ЮТюб ". Започнало е и разследване против пребиваващия в чужбина и разгласен за търсене опозиционен деятел Валерий Цепкало.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР