Съд в Кайро подкрепи решението на министъра на вътрешните работи

...
Съд в Кайро подкрепи решението на министъра на вътрешните работи
Коментари Харесай

Египетски съд разреши уволнението на брадати полицаи

Съд в Кайро поддържа решението на министъра на вътрешните работи на Египет да в профил от работа служителите на реда, които отхвърлят да обръснат брадите си, написа вестник „ Ахрам “.
" Съдът задължи министъра на вътрешните работи дефинитивно да в профил от работа брадатите служители на реда “, написа изданието.
По този метод съдът анулира предходно решение, което постанови управлението на египетското Министерство на вътрешните работи да възвърне на работа чиновниците, отстранени за носене на бради, съобщи БГНЕС.
През 2012 година, след всеобщите безредици в Египет и растежа на въздействие на ислямистите, няколко служители на реда пробваха да отстояват по правосъден път правото да носят брада по религиозни аргументи.
От министерството обаче окачествиха полицейските бради като съществено дисциплинарно нарушаване, защото съгласно закона и вътрешния устав на полицията, всички чиновници са длъжни да поддържат къса прическа и да не пускат бради.
Армията и органите на Министерство на вътрешните работи постоянно са били считани за основен поръчител за светския темперамент на Египет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР