Съд в Италия временно отне родителските права на семейство, защото

...
Съд в Италия временно отне родителските права на семейство, защото
Коментари Харесай

Семейство в Италия поиска неваксинирани кръводарители за болното си дете

Съд в Италия краткотрайно лиши родителските права на семейство, тъй като поискало при незабавна интервенция на детето им да бъде употребена кръв от донори, които не са имунизирани против COVID-19.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30627
Родителите на детето са водили акция за " чиста кръв " измежду неимунизирани кръводарители в обществения канал " Телеграм ". Пред лекарите от болница Сант Орсола в Болония родителите са стимулирали настояването си с религиозни аргументи, които са подбудени от подправени изказвания, че имунизациите се получават от ембриони.

Двегодишното дете страда от тежко сърдечно заболяване и се нуждае от неотложна интервенция.

Родителите му обаче слагат изискване на медиците употребяваната кръв да е от неимунизиран донор.

" Протоколите за кръводаряване подсигуряват анонимност, никой не може да избира донора, от който да получи кръв въз основата на другарство, религиозни вярвания или други. От началото на имунизационната акция, нито в Италия, нито в Европа има регистриран случай на отрицателен резултат при кръвопреливане на имунизиран донор ", изяснява Винченцо Де Анджелис – шеф на Националния кръвен център.

Заради проблема се намесва съдът за малолетни в Болоня, който лишава краткотрайно родителските права на фамилията.

" Новината за детето и родителите му е тъжна, защото няма никаква аргументация на настояването им. Смятам, че мигновената реакция на обществото и институциите е извънредно значима в битката с подправените информации ", показва и педиатърът доктор Паоло Моноркио, шеф на кръвния център на Червения кръст.

Операция към момента не е осъществена, само че е планувана за идната седмица. Детето ще бъде оперирано съгласно всички медицински стандарти, увериха от болничното заведение.

От Асоциацията на кръводарителите дефинираха случая като печален завършек на дезинформацията и предразсъдъците към имунизациите.

За аставник на детето от Модена е посочена районната обществената работа за неопределен срок.

Застрашеният живот на детето предизвика публичното внимание в Италия. През лятото на предходната година двете дъщери на 90-годишен пациент сложиха същото условие към лекарите при нуждата от рутинна намеса, отбелязва БТВ.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30627  СЗО уточни при какво изискване ще завърши пандемията още тази година СЗО уточни при какво изискване ще завърши пандемията още тази година  Датските здравни управляващи не виждат причина за слагане на повече ваксини против COVID-19 Датските здравни управляващи не виждат причина за слагане на повече ваксини против COVID-19  Белгия отстранява от идната седмица част от противоепидемичните ограничавания Белгия отстранява от идната седмица част от противоепидемичните ограничения
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР