Съд наложи 9 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен

...
Съд наложи 9 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен
Коментари Харесай

Условна присъда и глоба за мъж, подпомагал мигранти от Афганистан

Съд наложи 9 месеца " отнемане от независимост " с 3-годишен изпитателен период за обвинен за нелегално подкрепяне на мигранти от Афганистан в региона на Монтана. Наложена му е и парична санкция от близо 9500 лева

Районна прокуратура – Монтана завърши дело за нелегално подкрепяне на задгранични жители да минават през територията на страната за имотна полза. На 21 август предходната година на път Е-79 в района на Монтана мъж превозвал нелегално с товарния си автомобил 13 граждани от Афганистан. Мигрантите не притежавали редовни документи за задгранично пътуване и се намирали на територията на България в нарушаване на изискванията за престой и престояване. Петима от тях били малолетни.

Обвиняемият се е признал за отговорен за незаконното действие, извършено от него по метод рисков за живота на лицата. 

Между Районна прокуратура Монтана и отбраната му е било подписано съглашение, което съдът утвърди. Наложеното му наказване е 9 месеца " отнемане от независимост " с 3-годишен изпитателен период.

Мъжът ще би трябвало да заплати и парична санкция в размер на пазарната стойност на транспортното средство в размер на 9 480 лв.. 

Определението на съда има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР