Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта

...
Съчетанието на вкусен, лесен, бърз и икономичен сладкиш е мечта
Коментари Харесай

Сладкиш с компот – вкусно, лесно, бързо и икономично

Съчетанието на апетитен, елементарен, бърз и пестелив сладкиш е фантазия на всяка стопанка. Обърнатият сладкиш с компот дава отговор на всички тези условия. Рецептата за извърнат сладкиш с компот е една от рецептите, които се подготвят в съвсем всяка българска кухня, въпреки през последните години да е малко позабравен. Освен всичко друго обърнатият сладкиш с компот дава доста необятно поле за импровизации и може да бъде подготвен с всевъзможен компот по желание. Класиката е приготвянето на сладкиш за компот от кайсии, само че доста ефектно и вкусно се получава с компот от ананас, или пък с всеки различен компот, който имате на разположение. Ето и нужните артикули – за карамела: захар – 1/2 чаена чаша, краве масло – 2 супени лъжици, компот – 1 брой; за блата: яйца – 4 броя, захар – 1 чаена чаша, брашно – 1 чаена чаша, ванилия – 1 брой, бакпулвер – 1 чаена лъжица, олио – 1/3 чаена чаша.

Първата стъпка от рецептата за извърнат сладкиш с компот е подготовката на основата на сладкиша – карамела.
В тенджера или касерола изсипвате ½ чаена чаша захар и кравето масло и слагате да заври на котлона до приемане на карамел.
В кръгла тава с диаметър 24-26 см изсипете горещия карамел отмерено,
след което наредете плодовете от компота.
Разбийте добре яйцата със захарта, след което прибавете олиото и още веднъж разбийте.
Пресейте брашното дружно с бакпулвера и лека-полека прибавете тази примес към течната примес.

Изсипете тази примес върху подредените плодове от компот и печете в авансово загрята на 170 градуса фурна за към 30-35 минути, до момента в който сладкишът придобие златист цвят, а когато бучнете блата с съчка за зъби или дървено шишче, те излизат сухи. Изпеченият сладкиш извадете от фурната и след към 10-15 минути обърнете в огромна паница или поднос.
Още до момента в който е топъл сладкишът го залейте със сока от компота и го оставете да попие.
Това е!
Поканете посетители и добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР