Събрахме мненията на експерти и техните съвети за инвестиране, за

...
Събрахме мненията на експерти и техните съвети за инвестиране, за
Коментари Харесай

Дами, инвестирайте! Ето няколко съвета как да го направите

Събрахме мненията на специалисти и техните препоръки за вложение, с цел да разберем какво е нужно да знаем, преди да вложим парите си, и по какъв начин да го създадем, с цел да ги удвоим.

Генерално дамите се тормозят да влагат повече от мъжете. Според изследване в Америка, дамите влагат с 45% по-малко от мъжете. А 41% от всички изследвани дами признават, че съжаляват, че не са вложили повече от парите си. Не открихме аналогово изследване в България, само че съгласно експерти ситуацията е доста по-лошо тук.

На нас ни е заложено да търсим финансова непоклатимост, само че за да осигурим на фамилията си успокоение. Затова и се тормозим да взимаме каквито и да са опасности за финансите си, с което в действителност ограничаваме опциите си за развиване.

 Дами, инвестирайте! Ето няколко съвета по какъв начин да го извършите

А навръх дамите е най-ценно да са осведомени по тематиката. Чисто на психично равнище знаем, че по-нежният пол могат по-лесно да икономисват парите си и по-трудно се оставят да попаднат в задължнения.

А тъкмо те нормално имат по-малка заплата. Затова е изцяло в техен интерес да се възползват от към този момент милионите способи за вложение, тъй че да усилят прихода си.

Разбира се, елементарно е да го приказваме, напълно друго е да го вършим. Рискът от инвестицията е действителен и много плашещ. З атова събрахме всичко, което би трябвало да знаем, преди да създадем първата си инвестиция, тъй че да понижим риска до най-малък. 

Таймингът е всичко

Никога няма да има съвършен миг да влагаме и това постоянно е повода да се откажем да го създадем като цяло. Но в случай че слушаме съвета на експертите, добър миг да стартираме да търсим разновидности за вложение е след 25-годишнината ни. Тогава нормално сме приключили висшето си обучение, в случай че следваме такова, и сме почнали да се ориентираме в сферата ни на реализация.

 Дами, инвестирайте! Ето няколко съвета по какъв начин да го извършите

Общо казано най-хубавият миг да влагаме, се появява, когато към този момент сме финансово самостоятелни и не изплащаме заеми. Не е значимо толкоз каква цифра стои зад месечната ни заплата, а само по какъв начин боравим с нея.

Съвет от експерт

В момента, в който започнете сами да управлявате финансите си, би трябвало да се замислите да потърсите помощ от финансов съветник. У нас постоянно се гледа скептично на тези експерти, само че в случай че се доверим на техните услуги, можем да получим доста скъпи препоръки за това по какъв начин да организираме парите си – колкото и доста да са те.

Те биха ви дали и положителни насоки накъде да продължите с вложението си и даже кариерното си развиване. Същевременно могат да ви кажат по какъв начин по-ефективно да спестявате и да събирате пари.

Създайте си проект

Преди да помислите за вложение е добра концепция да прецените какъв брой пари можете да вложите и какви опасности имате опция да вземете. За тази цел би трябвало да разгледате потока на финансите си в последната една година и въз основата на това да си изградите базова визия по какъв начин ще наподобява идната.

 Дами, инвестирайте! Ето няколко съвета по какъв начин да го извършите

От там можете да прецените по-конкретно какво би се случило, в случай че инвестирате Х сума пари и в случай че тя ви се усили с обещания %. Но в същото време преценете и какво ще се случи, в случай че инвестицията е несполучлива и по какъв начин би се отразила загубата на финансите ви.

Проучете пазара

Преди да извършите каквото и да е огромно решение за парите си, би трябвало да проучите вариантите си – това се знае от всекиго. На “пазара ” за вложение има доста разнообразни компании, като не за всички се знае толкоз, що се касае за други. Добра концепция е първата ви инвестиция да е вложена в организация, за която към този момент има някаква изясненост в развиването й и бъдещето й.

За благополучие има доста финансови специалисти, които са създали своите изследвания по тематиката налични, и можем да използваме тях за ориентир. Пример за това можете да намерите тук. 

Освен това е значимо и да проучим какви са другите разновидности за вложение. Някои избират криптовалути – при тях би трябвало да следите курса им в по-продължително време.

Започнете от дребното

Ако влагаме огромна сума пари, има опция да загубим огромна сума пари – това е явно. А е неуместно да мислим, че още първата ни инвестиция ще бъде несравним триумф.

Започнете с дребни суми в сигурни компании с невисок % риск. В идващите месеци следете всяка смяна във компанията и инвестицията ви. По-късно този първи опит ще ви даде визия по какъв начин да инвестирате за в бъдеще – какви неточности сте създали предходния път и какво се е получило.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР