Съботният ден по традиция е за наспиване, почивка и отговор

...
Съботният ден по традиция е за наспиване, почивка и отговор
Коментари Харесай

Vol. 13: Подкрепя ли Евровизия войната, Кен като поп звезда, безплатни презервативи на концерт

Съботният ден по традиция е за наспиване, отмора и отговор на въпроса: кои са 5-те вести от седмицата, създали усещане на някои от представителите на поколението Z* в редакцията на " Булевард България "?

Все още не знаем дали България ще има държавно управление след предстоящата ротация - за сметка на това обаче знаем коя е последната участничка, напуснала " Ергенът ". Мисля, че всеки може самичък да подреди целите си кое от двете го вълнува повече. Това ще направя и аз в следващото издание на рубриката " Gen Z дневници ".

Фаталният 13-и брой на поредицата се пада на скорпиона в групата - Михаил Петров (24 г.). Оставям всевъзможни суеверия настрани и непосредствено ви мятам в дълбините на тематиките, които извънредно ме развълнуваха през миналата седмица.

Той е просто Кен, само че е звезда!

Райън Гослинг по този начин и не съумя да завоюва " Оскар " за поддържаща роля във кино лентата " Барби " (Barbie), само че си потегли от церемонията по премиите като същински победител. Всички говореха за него и осъществяването му на песента " I`m Just Ken ", което сподели артиста в нова светлина... тази на поп звезда.

Музикалният пърформънс на Гослинг беше един от най-запомнящите се моменти на тазгодишните " Оскари " по доста аргументи - хореографията, напълно розовия му аутфит и обстоятелството, че артистът се опитваше да остане сериозен, само че сходно на всички фенове и посетители в публиката се смееше.

Mакар за някои да наподобява, че Гослинг просто е излязъл и се е забавлявал, изявата му в действителност е доста детайлно планувана. Представянето на " I`m Just Ken " е въодушевено от осъществяване на " Diamonds Are a Girl`s Best Friend " от Мерилин Монро. На сцената гледахме оркестър от 40 души, съвсем още толкоз танцьори и движещи се глави на Барби - истински възторг.

Гослинг сигурно може да послужи за образец на доста поп актьори - най-много тези от мъжки пол, които до момента не са съумели да доближат високото равнище, заложено от техни колежки като Бийонсе, Тейлър Суифт и Дуа Липа. За мъжете в тази промишленост не се изисква чак толкоз доста, постоянно и единствено една китара е задоволителна. Питайте Ед Шийрън, Шон Миндес, Джъстин Бийбър и всички поп артисти като тях. Райън Гослинг обаче несъмнено им сподели по какъв начин се прави.

Подкрепя ли " Евровизия " войната в Газа?

 Евровизия

Сезонът към " Евровизия " върви на цялостни обороти. Вече са ясни страните, изпълнителите и песните, които ще се състезават за успеха на песенния конкурс. Но в случай че сте си мислили, че тази година музикалното съревнование ще се размине без кавги и несъгласия, не сте следили новините към него. И не, нямам поради там - това от дълго време не е вест, а процедура.

Над състезанието тегне сянката от войната в Газа и по-конкретно присъединяване на Израел в надпреварата. Още от началото на годината редица деятели и европейски реализатори упорстват страната да бъде изгонена от музикалното събитие поради военните ѝ дейности в палестинския анклав.

Призивът е много състоятелен. През 2022 година, когато Русия стартира нашествието си в Украйна, още на идващия ден Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), забрани присъединяване ѝ в състезанието. Решението тогава беше взето поради опасения, че " включването на съветско присъединяване ще докара до опорочаване " на събитието.

В момента Израел също е страна, която поведе война в Газа, провокирана от терористичните офанзиви на " Хамас ". Изпълнители и почитатели на " Евровизия " желаеха страната или да бъде отстранена, или сама да се откаже от присъединяване. Нищо сходно обаче не се случи.

Страстите се нажежиха в допълнение през последните седмици, откакто Израел се опита да изпрати песента " October Rain ", чийто текст има блестящо политическо обръщение и споделя за офанзивите на " Хамас " от 7 октомври. Песента беше отхвърлена от EBU, защото нарушава регламента на състезанието, в който сходни политически апели са неразрешени. Страната обаче въпреки всичко беше позволена до присъединяване под изискване, че ще пренапише текста.

И по този начин баладата " October Rain " стана " Hurricane ", която към този момент споделя историята на жена, претърпяла персонална покруса. Изрази като " Не остана въздух за дишане " и " Всички те бяха положителни деца, всяко едно от тях " бяха сменени с много по-общите " Всеки ден изгубвам мозъка си " и " Разбита съм от този вихър ".

Ситуацията е такава, че сега редица почитател групи на състезанието изолират изцяло израелското присъединяване, като не го споделят, не го слушат и се пробват даже да не го загатват. Според някои допускането на Израел в състезанието тази година демонстрира объркващ двоен стандарт, а други са още по-крайни в оценките си и упрекват уредниците, че поддържат войната и осъществяването на закононарушения в Газа.

Всичко това демонстрира, че " Евровизия " настина може да е значимо оръжие на меката мощ. Това е едно най-гледаните телевизионния събития за годината. Затова и диалозите кой ще вземе присъединяване в него не са за подценяване.

Вечното слънце на Ариана

Страним от политиката, само че оставаме на музикална вълна - 2024 към този момент си има най-слушания албум. Последният план на Ариана Гранде - " Eternal Sunshine " - сложи върха за най-стриймван албум в Spotify в границите на един ден за тази година.

Албумът е бил слушан общо 58,2 млн. пъти в платформата за музика единствено в първите си часове от издаването си. Годината несъмнено е сполучлива за Гранде, защото първият ѝ сингъл " Yes, and? " дебютира на върха на влиятелната ранглиста Billboard Hot 100.

Случайно попаднах на ревюто на в. " New York Times ", съгласно който " Eternal Sunshine " показва поп звездата в нова светлина - по-дълбока и персонална - нещо, с което несъмнено мога да се съглася. Гранде е избрала да пее повече за любовта, болката и вярата от нея, в сравнение с за пари, скъпи бижута и евентуални изневери (които участват в творчеството ѝ).

Интересно е обаче дали тя ще успее да задържи триумфа си. 2024 ще се окаже извънредно конкурентна година в международната музикална промишленост, защото на пазара ще излязат голям брой албуми от огромни реализатори. В това число влизат Тейлър Суифт, Бийонсе, Дуа Липа, Кайне Уест, Сиа и редица други.

Безплатни презервативи



Музиката не е единствено политика или готини песни - доста постоянно тя носи и мощни публични послания. Пример за това се оказа концертът на Оливия Родриго тази седмица, където посетителите получиха безвъзмездни презервативи и достъп до противозачатъчни хапчета. Те бяха раздадени по време на нейно присъединяване в американския щат Мисури, където абортът е неразрешен.

Инициативата е част от акцията на Родриго Fund 4 Good, която има за цел да отбрани правата на дамите и девойките. Част от продажбите по време на турнето отиват като дарения за фонда.

Абортът в Мисури е противозаконен и е позволен единствено при положение на незабавна потребност, която заплашва живота на бременната жена. Раздаването на безвъзмездни контрацептиви в действителност е концепция на младежката организация, с която Родриго и екипът ѝ си партнират.

Новината ми се коства извънредно любопитна и демонстрира по какъв начин даже без доста звук можеш да отправиш обръщение. Все отново късно в петък стана ясно, че практиката за разпределяне на безвъзмездни презервативи и хапчета на концертите ще бъде прекъсната, защото на участията на Родриго участват и доста деца.

Самотата е гадна - даже и да си " най-сексапилният мъж "



Някога чувствали ли сте се самотни? Ако отговорът е да и сте хора, които по принцип премислят прекалено много нещата, то вероятно сте си казвали, че казусът ви със самотата може да се реши, в случай че станете по-интересни, по-забавни, по-красиви. Ами става известно, че даже известните, занимателните, красивите (и богати) хора имат проблеми като вашите.

През 2020 година артистът Майкъл Б. Джордан беше разгласен за един от най-сексапилните мъже от сп. " People ". Въпреки признанието, славата и външния му тип - даже той признава, че е мъчно да си самостоятелен и от време на време се усеща уединен.

Звездата и продуцент на " Крийд " неотдавна беше посетител в подкаст, където показа мислите си точно по тази тематика. Ето каква сподели той:

" Обичам да правя доста неща едновременно, жонглирането с тях, да би трябвало да ги уравновесявам. Но най-лошата част е самотата, която идва с това ".

" Има самотност, която изпитвам. Отговорността, която имаш, е изолираща, както и тежестта. Така че мисля, че най-лошата част от това е чувството, че никой не схваща и от време на време изпадаш в пространствата, в които просто сe чувстваш самичък ".

Това самопризнание демонстрира, че даже звездите, които от време на време ни наподобяват толкоз недостижими и нереални, имат напълно човешки проблеми. И на тях не всеки път им върви в любовта или в живота.

" Не е просто да кажеш " Обичам те ", ти ме обичаш и това да е задоволително. [Трябва] да намериш верния човек, който да разбере всичко от теб и всичко, което идва с теб ", показва артистът.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР