Събитията от вчерашния ден за пореден път показват необходимостта от

...
Събитията от вчерашния ден за пореден път показват необходимостта от
Коментари Харесай

Външно с остра реакция за нападението над българския център в Скопие

Събитията от вчерашния ден за следващ път демонстрират нуждата от реализиране на обективно пояснение на историческите събития и персони от общата история сред България и Северна Македония. Това се показва в изказване на Министерство на външните работи в София във връзка нахлуването в Културно-информационния център на България в центъра на Скопие.

Днес ставаме очевидци по какъв начин едностранните и тенденциозни тълкувания на историческите събития могат да бъдат употребявани като мотив, въз основа на който управляващите да взимат решения за ограничение на съществени права и свободи, показват от външното ни министерство. От ведомството напомнят, че на 17 юли 2022 година има подписан протокол от съвещание на Съвместната Междуправителствена комисия. Тя се е заела да подхваща ограничения за обезпечаване на ефикасен достъп до равни права, отбрана от дискриминация и запазване на културата и идентичността на българската общественост в страната.

България ще следи за осъществяването на поетите задължения, декларират от Министерство на външните работи и допълват, че следят с възходящо безпокойствие развитията в Северна Македония, свързани с опитите за ограничение на правото на сдружаване на българите в страната.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР