Събитието Уикенд на идеите тази година ще се проведе изцяло

...
Събитието Уикенд на идеите тази година ще се проведе изцяло
Коментари Харесай

Kaufland България е партньор на събитието „Уикенд на идеите” и подкрепя „Тийноватор“ в третото му издание през 2021

Събитието „ Уикенд на концепциите ” тази година ще се организира напълно онлайн, като в него ще се включат 150 възпитаници от стартъп клубове в учебни заведения в София, Варна, Враца, Добрич, Димитровград, Бургас, както и 30 ментори.
Проектът е фокусиран върху стимулиране на изобретателното мислене на учениците и върху насърчаване на предприемаческите им умения. Ментори от започващи и развити компании в България и с опит в разнообразни сфери - оказват помощ на възпитаници в 10. и 11. клас да открият пристрастеността си и да я трансфорат в печеливш стартъп план. Методиката на образование на Тийноватор е създадена през 2018 година въз основата на сполучливи практики от Станфордския университет.
В Тийноватор учениците работят тясно с менторите и основават работещи компании, като се научават да презентират пред вложители, да основават бизнес и маркетинг проект, да работят дейно в екип и да печелят. Идеите им обгръщат необятен набор от сфери - “Устойчив бизнес модел “, „ Иновативна концепция “, „ Зелен бизнес “, „ Социална иновация “, „ IT план “. В края на годината се състезават пред жури от вложители, а отборът-победител взе участие в интернационално съревнование.
„ Тийноватор е директната връзка сред бизнес и стартъп средата в България и учениците в българските учебни заведения, и то в последните години на образованието им в учебно заведение, в които избират каква компетентност да учат и по какъв кариерен път да поемат. Събития като Тийноватор Уикенд на концепциите дават опция на учениците да показват усвоените през първите месеци на програмата умения за представяне, design thinking, създаване на бизнес модел и други, пред жури от представители на сполучливи компании в България и вложители. Учениците черпят необикновен опит от източника посредством този директен контакт и посредством работата с ментори бизнесмени през цялата година ”, споделя Вероника Рачева, началник на Тийноватор.
В първите две години в „ Тийноватор “ взеха присъединяване над 300 възпитаници от 17 учебни заведения в три града. Бяха основани над 20 стартъп компании, някои от които не престават да действат сполучливо. Победителите от предходната образователна година - обучителната стратегия по роботика EduBots,  получиха 10 000 евро инвестиция, а от платформата за събития PartyMe са в договаряния за продажба на компанията.
В актуалната, трета година на „ Тийноватор “ учебните клубове ще се провеждат по авторската методика на Ustvarjalnik/Uschool, Словения. Чрез нея от 2011 година до през днешния ден е построена мрежа от над 200 учебни клуба по предприемачество за гимназисти в Словения, Полша, Унгария, Англия, Съединени американски щати и Мексико. Учебната стратегия е създадена в един от водещите международни акселератори „ The Unreasonable Institute ”, Съединени американски щати. Програмата се организира напълно онлайн в девет страни на три континента.
Kaufland България е главен сътрудник на самодейността у нас, като представители на компанията са част от журито в уикенда на концепциите, показват презентации на разнообразни тематики в специфични уъркшопи и обезпечават 150 ранички с артикули най-вече от лични марки на Kaufland, които ще бъдат изпратени на участниците.  
„ В качеството си на водач в модерната търговия, със своята поддръжка в самодейността Kaufland България цели да подкрепи основаването на среда, в която да се построяват бъдещите бизнес водачи у нас, “ разяснява Гергана Димитрова, Мениджър „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България.
Други сътрудници са Фондация Америка за България и Българският център по предприемачество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР