Събираемостта на местните данъци и такси, капиталовата програма на община

...
Събираемостта на местните данъци и такси, капиталовата програма на община
Коментари Харесай

Проведе се традиционният Ден на кмета в община Мездра /снимки/

Събираемостта на локалните налози и такси, финансовата стратегия на община Мездра за 2021 година и зимното поддържане на четвъртокласните пътища бяха главните тематики, дискутирани на обичайния Ден на кмета, който се организира в Мездра.
Кметът на общината Иван Аспарухов потърси подпомагане от кметовете и кметските наместници, взаимно с отдел „ Местни доходи “, да открият кои са нередовните платци на локални налози и такси, с цел да не не престават да се натрупват недобори, които на процедура се оказват несъбираеми. В тази връзка той съобщи, че единствено недоборите от такса боклук и налог здания през последните 3-4 години надвишават 800 хиляди лева
До края на месец октомври, след допитване до локалната общественост, селските управници е належащо да внесат оферти кои обекти желаят да бъдат включени в Инвестиционна стратегия на Община Мездра за 2021 година В същия период би трябвало да стане ясно и кой ще прави вътрешното снегопочистване на улиците в съответните обитаеми места.
Кметът на Мездра благодари на своите сътрудници за свършената работа от началото на мандата в изискванията на пандемия.
„ Имам единствено една забележка, сподели Аспарухов. Разберете, че вие имате единствено един стопанин и това са жителите на вашето обитаемо място. Колкото по-бързо забравите за политическите си пристрастия и други обвързаности - толкоз по-добре за вас. Единственото, което би трябвало да ви води, е решаването на проблемите на хората! “, сподели той.
Сред останалите въпроси, разисквани на срещата, бяха спазването на законовите условия при издаването на удостоверения за наследници, сключването на контракти за покупко-продажба на парцели и издаването на разрешителни за разчистване на пасища, мери и ливади от Общинския аграрен фонд.
Заместник-кметът Нели Минева прикани кметовете и кметските наместници да се включат в състезанието „ Младежки начинания “ по Проект „ Младежки център Враца - фактор за развиване на Северозапада”. Той е ориентиран към младежи на възраст от 14 до 29 година, като по него ще бъде подкрепено реализирането на 15 плана на територията на 10-те общини в област Враца. Финансирането е в размер до 1 000 лева, а крайният период за подаване на плановите оферти - до 10 декември 2020 година
Директорът на Общинския център за обществени услуги и действия Наталия Христова-Горанова срещна присъстващите с графика за разпределяне на хранителни пакети на уязвими лица и фамилии по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне. В община Мездра продуктите ще бъдат разпределени от Българския червен кръст през интервала 16 октомври - 5 ноември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР