Събираемостта на местни данъци и такси в община Монтана е

...
Събираемостта на местни данъци и такси в община Монтана е
Коментари Харесай

Кметът на Монтана Златко Живков отчете добри постъпления от местни приходи

Събираемостта на локални налози и такси в община Монтана е равна и малко по-добра от тази през 2019 година, заяви кметът Златко Живков. Изпълнението се дължи на изчистването на просрочени отговорности за такса боклук от компании и жители. По-малко са приходите от налога по възмездните покупко-продажби, който в Монтана е 2.5 %. Изостава също събираемостта на налога върху моторните транспортни средства. За 2019 са събрани общо 2 милиона лв. от този налог.
От началото на пандемията до в този момент заплащанията на общината са ритмични към всички 1500 души, работещи в 58 обществени, здравни, просветителни, културни и спортни звена, съобщи Живков. От 1 август с решение на държавното управление са увеличени заплатите на чиновниците в здравните и обществени услуги с 10%. Само в последния месец са подкрепени три фамилии с репродуктивни проблеми с 2 500 лв.. Още 6 500 лв. са преведени на родители на новородени деца. Помощите се дават по решение на Общинския съвет. Преведени са и избраните в бюджета средства на сдружения на хора в неравностойно състояние. С вътрешни заеми се покриват отговорностите към обществените стратегии за персонален помощник и обществен патронаж. Държавата би трябвало да възвърне тези разноски.
Кметът на Монтана посочи, че общините не са получили финансова помощ от държавното управление в интервала на изключителното състояние и изключителна конюнктура за разноски по локални действия. Финансовите компликации са преодолявани с икономии от фонд „ Работна заплата”. През последните три месеца всички общински чиновници в обслужващите звена на администрацията са излизали непринудено в неплатен отпуск и са получавали заплатите си на 75%.
„ Тази система ни оказа помощ да излезем от тежката обстановка без да допуснем съкращения ", съобщи Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР