Саамски магьосници и бурятски шамани“, експерти по криптография и по

...
Саамски магьосници и бурятски шамани“, експерти по криптография и по
Коментари Харесай

Неразкритите тайни на „Шифровъчния“отдел

Саамски магьосници и бурятски шамани “, специалисти по криптография и по антични токсини, хипнотизатори и екстрасенси, телепати и ясновидци – незабавно след основаването на страховитата болшевишка ЧК в неин „ специфичен отдел “ приемали всевъзможни странни персони. С този специфичен отдел се занимавал  един от най-близките сътрудници на Ленин – Глеб Бокий.

Специалният отдел се съветвал от учен Владимир Бехтерев – величие в международната психиатрия, а един от основните му чиновници бил Яков Блюмкин, любим на Феликс Дзержински. За него споделят, че бил първообраз на Максим Исаев – Щирлиц от фамозния сериал „ 17 мига от пролетта “.

В началото на Великата отечествена война сътрудниците на абвера по персонална заповед на Хитлер търсели оживелите чиновници от към този момент разформираната специфична секция на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), като им предложили страхотна за това време сума – 50 000 райхсмарки, единствено с цел да отговорят в детайли на двадесетина въпроса.

Преди революцията Бокий съумял да направи кариера като рецидивист. На 15 годишна възраст той бил съден 12 пъти, в това число за ликвидиране. Но постоянно успявал или да избяга, или го оправдавали и освобождавали. Хората на Глеб Бокий се занимавали с така наречен „ експроприации “ – плячкосване на богатите в интерес на социалдемократите-болшевики. Той бил персонален другар с Ленин, който наричал по семейството на майка му – Бланк. И единствено един път Бокий го нарекъл Ленин –  когато бил задържан.

„ Какъв ми е Сталин? – безочливо декларирал на шефа на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) Николай Ежов. – Мен ме е назначил Ленин! “

През лятото на 1918 година, след убийството на немския дипломат Мирбах, началникът на защитата на Троцки – Яков Блюмкин, срещнал Глеб Бокий с учен Владимир Бехтерев и Александър Барченко, чиновник в Института на мозъка на Бехтерев. Оказало се, че и четиримата имат вяра в мистични сили, практикуват окултизъм и са подготвени да слагат езотеричното си познание в работа на младата руска страна. Успели да убедят шефа на ЧК Дзержински да бъде основан специфичен отдел за проучване на мистични феномени. И през 1921 година атеистът Дзержински подписал разпореждане за основаване на специфичен отдел. За дегизировка го нарекли „ шифровъчен “ – въпреки всичко не можело да бъде наименуван „ Отдел за мистичност, четене на мисли и магия “?

Агентите на Специалния отдел познавали Тибет по-добре от самия Николай Рьорих. Бокий получил на свое разположение колосални суми за тези времена – приблизително една интервенция на отдела коствала към 100 хиляди рубли (по сегашен курс 600 хиляди долара). За специфична задача в Тибет Блюмкин бил маскиран като тибетски лама и последвал тайно Николай Рьорих, който ръководел експедиция до столицата на Тибет – Лхаса. След завръщането им резултатите от тяхната експедиция били оповестени за „ малозначителни “. Затова пък Блюмкин, Бокий и Баченко получили високи държавни награди. За какво ли им били присъдени при „ малозначителни “ резултати?

Смята се, че премиите били поради обстоятелството, че Блумкин показал някакви доказателства за съществуването на митичната страна Шамбала. Показателно е, че резултатите от тази експедиция към момента са секретни – до ден-днешен!

Съмнителните проучвания на „ Шифровъчния отдел “ били финансирани в продължение на 15 години. Само един-единствен път за такива проучвания били отказани пари. Интересно, за какво руското държавно управление плащало големи суми за сходни странни изследвания, в случай че от тях нямало действителни резултати?

През 1935 година, незабавно след основаването на прословутата нацистка окултна организация „ Аненербе “, нейният общоприет секретар Волфрам Зиверс подписал заповед за изследване на резултатите от експедициите, проведени от отдела на Бокий. Но по какъв начин научили германците, че Съветският съюз организира сходни езотерични проучвания? Може би приключването на информацията станало по време на контактите сред Бокий и Барченко с немския професор Карл Хаусхофер, които се състояли в средата на 20-те години? Хаусхофер и Зиверс съществено считали, че оня, който владее Тибет – „ сърцето на света “, владее целия свят. А специфичното поделение на Бокий имало информация за Тибет. И по време на войната немските специфични служби почнали същински лов за чиновниците на разпуснатия Специален отдел, с цел да вземат информация от тях.

Бокий и Барченко били задържани през 1937 година Същата година Бокий бил разстрелян, а Барченко година по-късно – откакто оставил в детайли изложение на работата, осъществена от Специалния отдел. От 189 чиновници в „ шифровъчния “ отдел, до началото на войната през 1941 година останали живи единствено към 50 души.

Какви ли секрети отнесли със себе си другите?

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР