Саад Харири Ливанският премиер Саад Харири заяви, че политическата криза,

...
Саад Харири Ливанският премиер Саад Харири заяви, че политическата криза,
Коментари Харесай

Харири призова ливанците да поставят страната си на първо място


Саад Харири

Ливанският министър председател Саад Харири съобщи, че политическата рецесия, зародила този месец в Ливан, е " вик за събуждане " към ливанците с разнообразни политически пристрастия да слагат страната си над районните проблеми, съобщи Ройтерс.

Харири имаше поради рецесията, провокирана от решението му да се отдръпна. Той шокиращо разгласи, че подава оставка, от Саудитска Арабия, сунитска монархия и районна свръхсила, която е в противоборство с шиитски Иран.

" Изминалият интервал беше може би някакъв вик за събуждане към всички нас да се грижим за ползите на Ливан вместо да се занимаваме с проблемите към нас. Проблемите към нас са значими, само че Ливан е по-голям ", сподели Харири на годишната арабска банкова конференция в Бейрут.

Той още един път съобщи, че Ливан би трябвало да се придържа към политиката си да стои настрани от районни спорове, и то, както се изрази - " освен на думи, само че и на каузи ".

Коментарът му се отнася за подкрепяното от Иран придвижване " Хизбула ", чиято роля като районна военна мощ доста тревожи Саудитска Арабия, някогашен съдружник на Харири, отбелязва Ройтерс. Ливанският министър председател акцентира, че най-важното в този момент е стабилността, и даде обещание, че ще продължи да работи за нейното опазване.

Обявявайки през вчерашния ден, че отсрочва подаването на оставка, Харири сподели, че го прави в името на опцията да се води виновен разговор по въпроси, по които има разцепление и по въздействието им върху връзките на Ливан с арабските страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР