С вял дебат и закачки помежду си депутатите от парламентарната

...
С вял дебат и закачки помежду си депутатите от парламентарната
Коментари Харесай

Бюджетната комисия одобри бюджета на НЗОК за 2022 г. почти без промени

С вял спор и закачки между тях депутатите от парламентарната комисия по бюджет и финанси утвърдиха Закона за бюджета на НЗОК за 2022 година

По-малко от час лиши на депутатите да прегледат всички оферти за промени, направени сред първо и второ четене. По традиция, всяко от тях, направено от опозицията, бе отхвърлено. Такъв бе казусът с препоръчаните от „ Възраждане “ спомагателни 6 млн. лева за зъбни протези, както и със сходно предложение от страна на Движение за права и свободи, които пък желаеха 2 млн. лева от запаса на публичния здравен фонд да се плануват за същото.

Отхвърлено бе и предложение на Движение за права и свободи в бюджета да бъдат включени 7,2 млн. за лекарите по дентална медицина, които да се изплащат под формата на месечни Коронавирус добавки от по 600 лева

Същата орис сполетя и предлагането на проф. Ангелов и проф. Балтов от ГЕРБ за двойно нарастване на спомагателните средства, изплащани на лекарите, експертите по здравни грижи и санитарите в лечебните заведения.

Така финансовата рамка на НЗОК за тази година остана във типа, в който бе призната на първо четене в Народното събрание.

Очаквайте подробности
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР