С второто си издание Международният документален Родопи Филм Фест /РИФЕ/

...
С второто си издание Международният документален Родопи Филм Фест /РИФЕ/
Коментари Харесай

На 7 юли започва второто издание Международният документален Родопи Филм Фест

С второто си издание Международният документален Родопи Филм Фест /РИФЕ/ се утвърждава като резистентен многокомпонентен фестивал, който дава на българската аудитория свободен достъп до висококачествено интернационално, районно, национално и локално кино наличие.

В рамките на шест фестивални дни, в интервала 7-12 юли, над 45 кино лентата от целия свят ще бъдат показани пред феновете в Смолян и гостите на фестивала с вход свободен. Ще бъде извършен профилиран учебен уъркшоп за студенти по писмено кино под менторството на изявения документалист Светослав Драганов.
Основни акценти от програмата на РИФЕ:
07.07.2022 / Официално разкриване с кино лентата „ Воев ” – реж. Биляна Кирилова, България, 77’, 2022 и new wave & electro pop вечер със Светослав Тодоров (Indioteque)
8-10.07.2022 / Прожекции на филмите от интернационалните състезания за късометражни, среднометражни и пълнометражни документални филми
10.07.2022 / Официално закриване на фестивала с кино лентата „ Бетина “ – реж. Луц Пенерт, Германия, 107’, 2022 и концерт на фънк-джаз-етно групировката CINGA MANGA FUNK
11-12.07.2022 / Прожекции на филмите от стратегия „ Ново българско писмено кино “

Жури в състав Джеки Стоев, Валеска Гризебах, Владимир Каминер ще прави оценка филмите от пълнометражния и късометражния интернационален конкурс, а оценката на филмите от среднометражния интернационален конкурс е поверена на жури в състав Цветан Драгнев, Светослав Драганов и Кейт Ванович. Отличените филми ще получат и награди на обща стойност от 100 000 лв.. Със съдействието на своите национални и интернационалните сътрудници, Международният документален Родопи филм фест обезпечава специфични награди с материална стойност, която се показва в механически услуги за идващ план на създателите. Това е целенасочена политика на фестивала, която дава отговор на задачата му да подтиква работата на надарени документалисти и да им оказва помощ да развиват бъдещите си планове. Надали има кинофестивал в България, който ще успее да зарадва толкоз доста наградените създатели.
РИФЕ се организира на 1000 метра височина в един от най-красивите български планински градове Смолян с посетители от целия свят. Елате, с цел да се насладим освен на хубостта на Родопите, само че и на същинското изкуство.
Цялата информация за фестивала: www.rife.bg
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР