С всяка изминала година защитата на личната неприкосновеност в интернет

...
С всяка изминала година защитата на личната неприкосновеност в интернет
Коментари Харесай

Как да се сърфира в мрежата анонимно?



С всяка минала година отбраната на персоналната цялост в интернет се трансформира във все по-обсъждана тематика. Има доста разнообразни способи някой да получи достъп до вашите данни, като офанзивите идват от необятен кръг от източници. В тази връзка е обикновено да се усилят терзанията по отношение на интернет сигурността.

Ето няколко метода, по които можете да гарантирате своята онлайн сигурност. Тези решения са ефикасни и лесни за потребление.

VPN

VPN или Виртуалните частни мрежи са едно от най-хубавите решения за интернет сигурност. Те са освен лесни за потребление и конфигуриране, само че и съвсем не се отразяват на ежедневната работа.

VPN криптира данните, които се движат сред вашето устройство и интернет, което значи, че единствено вие и VPN услугата получавате данните. Виртуалните частни мрежи са лесни за конфигуриране и инсталиране. Те могат да се смъкват като всяка друга стратегия и единствено няколко минути разделят потребителите от високите равнища на сигурност.

Плъгини

Друга добра опция за интернет сигурност са плъгините за вашия браузър. Те работят, до момента в който вие сърфирате и подсигуряват вашата сигурност от източници, които може би желаят да ви проследят или да опитат да откраднат вашите данни онлайн. Ghostery е образец за приставки, които специализират в гарантирането на вашата отбрана. Подобно на виртуалните частни мрежи и те са лесни за конфигуриране и потребление, осигурявайки добър пласт на отбрана, който всеки може да употребява.

Криптирани незабавни известия

Криптирането на известията, които изпращате, е различен метод да гарантирате спомагателна сигурност. Няколко услуги за изпращане на известия оферират сходна опция, в това число известното приложение WhatsApp, което разполага с криптиране от край до край. Въпреки че това е добър пласт за спомагателна сигурност, има клюки, че въпреки всичко приложението може да бъде хакнато.

Signal е друго сходно приложение, като то се трансформира в същински пионер във връзка с сигурните известия. То предлага както криптиране на известията, по този начин и на гласови повиквания.

The Onion Router

Последното предложение за гарантиране на сигурността е The Onion Router (или в резюме TOR). TOR е уеб браузър, основан особено за анонимно потребление. С него можете са сърфирате мрежата и да бъдете уверени, че никой „ не наднича над рамото ви”.

Той работи като основава вашата връзка с даден уеб страница посредством няколко инцидентни местоположения по света. Затова когато вашата връзка доближи сървъра, наподобява, че тя идва от няколко разнообразни места едновременно.

TOR разполага с няколко пласта на сигурност, които можете да адаптирате и измененията съгласно вашите желания. По-голямата сигурност може да забави сърфирането, само че в случай че това не е проблем за вас, то TOR е една добра алтернатива.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР