С встъпването ми в длъжност аз заявих, че ще бъда

...
С встъпването ми в длъжност аз заявих, че ще бъда
Коментари Харесай

Демерджиев гневен: Прокуратурата работи, когато си иска

" С встъпването ми в служба аз заявих, че ще бъда праволинеен във всички случаи, когато полицейски чиновници правят непозволени дейности. Не може поради дейностите на такива хора да пречат в уважението на другите, които рискувайки живота си, опазват живота на българските жители ". Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" На 25 септември беше формирано досъдебно произвеждане против Димитър Любенов, който умъртви френски жител и рани различен подобен. Събраните доказателства демонстрираха, че полицейският автомобил и возещите се в него служители на реда, са видели злополуката и не са подхванали дейности. Те даже са ескортирали Любенов по пътя. Двамата служители на реда от 6-то районно бяха отстранени от служба, ние поискахме те да бъдат арестувани за 24 часа, само че прокуратурата не се съгласи ", сподели Демерджиев и продължи: " Вторият случай, докладван на 30 септември, полицейски чиновник е бил корумпиран с 50 лева, по случая тече следствие и то от прокуратурата е предоставено. По този случай прокуратурата желае да работи, а по първия – не ", акцентира още Демерджиев и попита: " Няма ли други правоохранителни системи, които да се грижат за въвеждането на реда, с изключение на Министерство на вътрешните работи? Какво се случи в Шумен и за какво районният прокурор в Шумен е пуснал под домакински арест обвинения ", попита служебният силов министър.

Припомняме, че на 28 септември в центъра на град Шумен на кръгово кръстовище на бул. " Цар Симеон Велики " 18-годишният Жечко Кюркчиев под въздействието на опиати провокира тежка злополука, предизвикала гибелта на 22-годишна жена. При злополуката е потърпевшо и друго момиче от блъснатата кола, което е настанено в болница със приблизително тежка телесна щета. Шуменският областен съд освободи под " домакински арест " 18-годишния Жечко Кюркчиев.

Демерджиев посочи, че третият случай, по който Министерство на вътрешните работи е взело отношение е осъществена инспекция на 19-ти август против трима полицейски чиновници. " Те са пропуснали лице, без да го ревизират и за което са имали основателно подозрение, че е потребявал наркотични субстанции. Служителите са му издали единствено фиш, неотложно в тази връзка са формирани досъдебни производства, отстранени са тримата полицейски чиновници от служба и са взети ограничения да не се уронва престижа на и достойнството на Министерство на вътрешните работи ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР