С войната в Украйна Русия иска спусне завеса от кръв

...
С войната в Украйна Русия иска спусне завеса от кръв
Коментари Харесай

Франция обвини Русия, че иска да спусне завеса от кръв между себе си и Европа

С войната в Украйна Русия желае спусне " завеса от кръв " сред себе си и европейските си съседи, съобщи през днешния ден държавният секретар на Франция по европейските въпроси Лоранс Бун, представена от Франс прес.

Бун поздрави Украйна и Молдова за приемането на формален статут на страни кандидатки за участие в Европейския съюз. " Този статут е жизненоважен за тези страни ", сподели тя и добави, че " не са вероятни половинчати ограничения, когато Русия е избрала да спусне завеса от кръв сред себе си и съседите си ".

Украйна е сцена на " неописуеми закононарушения " на съветските войски и е забъркана във " война, която би трябвало да завоюва, тъй като от това зависи нейното бъдеще, както и нашето ", съобщи още Бун в границите на спор за завършилото в края на юни френско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Тя поздрави 27-те страни членки за реакцията на съветската инвазия с " групов отговор от невиждани наказания с невиждан обсег ", чиято цел е " войната да стане сложна за Русия в стопански, финансов и боен аспект ".

Според оценката на Лоранс Бун Европейски Съюз е съумял да " скъса с едно огромно табу ", финансирайки въоръжаването на Киев. " Времето за стратегическа сдържаност завърши ", акцентира още тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР