С водосвет на светлия празник Кръстовден новосъздаденият клуб по кану-каяк

...
С водосвет на светлия празник Кръстовден новосъздаденият клуб по кану-каяк
Коментари Харесай

Нови лодки и обещание от Община Русе дават криле на СК „Дунав“

С водосвет на светлия празник Кръстовден новосъздаденият клуб по кану-каяк „ Дунав “ - Русе постави началото на новия сезон

Отец Светослав благослови децата, треньорите, родителите и оборудването, пристигнало от чужбина, с което състезателите на клуба под управлението на наставниците си Ева Пашева и Маринела Цонева ще упражняват на езерото Липник, осведоми.

Около 20 лодки от Англия и Германия към този момент са част от инвентара на Семеен кодекс „ Дунав “, като някои от тях са подготвителни, а други от висок клас за надпревари. Те са обезпечени посредством члена на УС на клуба и родител на едно от децата Стефан Стоянов, който е осъществил контакта в Англия, и посредством някогашния играч на Ева Пашева Мартин Николов.

Лодките са една от значимите предпоставки за работата на клуба, а другата е съществуването на база. „ До момента за документите за лиценз ни спъваше само точният адрес и хангар. Днес /вчера-б.а./ имахме извънредно градивна, потребна и доброжелателна среща в Общината с отрасловия зам.-кмет Енчо Енчев и екипа му и с другите гребни клубове. Всички те желаят да оказват помощ на децата, които са се потвърдили с триумфите си. Благодаря им от сърце. Взе се решение другата седмица екип на Общината да пристигна и да направи замерване на терен на езерото, като има две варианти, където общината да позволи да се загради, да се сложат преместваеми обекти, да има видеонаблюдение, с цел да имаме база “, показа Ева Пашева. Дотогава лодките им ще се съхраняват със съдействието на клуб „ Локомотив “.

Първоначалната концепция за база да се употребява обектът, възложен на предприемача Пламен Здравков, няма да може да се реализира, изясни треньорката. Здравков доброжелателно е поискал да даде постройката на клуба, с цел да им помогне, само че се оказва, че съгласно контракта му с Общината няма право да го отдава на трети лица. „ Общината обаче ни протегна ръка и се надявам, че в бъдеще ще станем един от клубовете в страната с най-хубава база “, сподели още Ева Пашева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР