С внесен в съда обвинителен акт Окръжна прокуратура-Враца повдигна обвинение

...
С внесен в съда обвинителен акт Окръжна прокуратура-Враца повдигна обвинение
Коментари Харесай

Съдят жена за ПТП със загинал пешеходец

С импортиран в съда обвинителен акт Окръжна прокуратура-Враца повдигна обвиняване на Г.Г., привлечена към наказателна отговорност за осъществено от нея закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в“, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемата Г.Г. е дееспособен водач. Към м. декември 2021 година, с оглед служебните си задължения, тя всеки ден пътувала от гр. Враца до гр. Бяла Слатина и назад.

Около 17,30 ч. на 07.12.2021 година Г.Г. карала лек автомобил в гр. Бяла Слатина. Времето било неприятно, пътното платно било мокро. Имало и насрещно движещи се коли, заради което дамата управлявала колата с включени къси светлини.

В региона на изхода от града обвинената видяла пред автомобила си в платното за придвижване пред себе си фигура на човек. Тя се пробвала да го заобиколи, само че заради насрещно движещи се коли не съумяла. Последвал удар с пешеходеца, за което Г.Г. незабавно уведомила на телефон 112.

Смъртта на потърпевшия била доказана от пристигналия на място медицински екип. Установена била неговата идентичност – С.Т., на 58 година

Според заключението на направената по досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза вследствие на ПТП мъжът е получил тежка съчетана контузия, довела до положение, несъвместимо с живота.

От осъществената автотехническа експертиза е видно, че обвинената Г.Г. се е движела със скорост от 77 км/ч, която не е била съобразена с съответните условия за придвижване отвън обитаемо място – тъмната част на денонощието при дъждовно време, мощен вятър и понижена видимост. По този метод тя се е сложила в неспособност да предотврати настъпването на ПТП.

Налице е и непозволено държание на потърпевшия пешеходец, който погрешно се движел по платното за придвижване.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР