С влизането в сила от 13.12.2020 г. на разписанието на

...
С влизането в сила от 13.12.2020 г. на разписанието на
Коментари Харесай

Пуснаха луксозен влак от Северна България през София до Пловдив

С влизането в действие от 13.12.2020 година на разписанието на влаковете на БДЖ за 2021 година с изключение на опазване на досегашната транспортна скица за страната, са въведени и няколко усъвършенствания за пасажерите на далечни дистанции. Едно от тях е обезпечаването на директна дневна транспортна връзка сред Централна Северна и Централна Южна България чрез удължение маршрута на именития трен „ Янтра “ до Пазарджик и Пловдив.

Влакът потегля всеки ден от Горна Оряховица в 05:15 ч. и след прекъсвания в градовете Павликени, Левски, Плевен, Червен бряг, Роман и Мездра идва в столицата в 09:05 ч. След 20-минутен престой композицията продължава за Южна България и след прекъсвания единствено в гарите Септември и Пазарджик идва в Града под тепетата малко преди 12:00 ч. на обяд.

Композицията на влака е в състав от осъвременени първокласни и второкласни вагони с общи салони, оборудвани с климатик и контакти с опция за зареждане на преносими компютри, телефони, таблети и други портативни електронни устройства. За улеснение на клиентите на БДЖ пътническият салон на вагоните разполага с завеси за прозорците и подглавници на седалките, а за още по-комфорното пътешестване е включен и бистро-вагон, в който се оферират храни и питиета на налични цени.

Бързият трен „ Янтра “ потегля назад от Пловдив в 13:25 ч. и спирайки още веднъж единствено в Пазарджик и Септември, идва в София единствено за два часа и половина – в 16:01 ч. С престой от 20 минути, в 16:20 ч. продължава своето пътешестване през Искърското дефиле за гарите Мездра, Червен бряг, Плевен, Левски, Павликени и Горна Оряховица, където идва в 20:05 ч.

Влакът има комфортна връзка с регионалния център Велико Търново заран в 04:30 ч. и вечер в 20:28 ч. с пътнически трен за Габрово. Сутрин трен „ Янтра “ има връзка и от Свищов, също по този начин с теснолинейката от Септември за Добринище, а вечер за Ловеч и Троян.

Освен поради удобното и налично пътешестване сред Северна и Южна България, трен „ Янтра “ е комфортен и за пътуващите от София към Плевен, Горна Оряховица, Велико Търново и Габрово със следобедното тръгване и по-ранните часове на идване в тези дестинации.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР