С вкусна храна и сърдечни поздрави от русенци бяха посрещнати

...
С вкусна храна и сърдечни поздрави от русенци бяха посрещнати
Коментари Харесай

Разходка из забележителностите на Русе за гребците от Международната дунавска регата ТИД

С вкусна храна и сърдечни поздрави от русенци бяха посрещнати участниците в 65-ата Международна дунавска регата ТИД (ТID – Tour International Danubien).

Преди да потеглят към идващия стадий от водния метод в село Ряхово, те ще посетят Басарбовския манастир и Ивановските скални църкви.

„ Тази регата съставлява освен корабоплаване по Дунав, а взаимно съгласие, опознаване и приемане на живота и културата на хора от други страни. “

С тези думи се обърна към участниците заместител – кметът Енчо Енчев, който през днешния ден посети лагера им на ул. „ Пристанищна “. Той пожела на всички, присъединили се в дунавското премеждие, попътен вятър и сполучливо корабоплаване.

В най-голямата в Европа и света туристическа гребна регата по река Дунав са се присъединили над 200 участници от Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България, като повече от половината от тях гребат от началната точка Инголщат, Германия.

Походът започва на 25 юни и за 74 дни гребците изминават общо 2516 км.

Българският стадий стартира от с. Ново село, Видинско, и продължава през Лом, Козлодуй, Остров, Загражден, Белене, Свищов, Русе, Ряхово, Тутракан и Ветрен, завършвайки на 27 август в Силистра.

За разлика от предходни издания на ТИД, тази година регатата няма да стигне до Черно море поради военния спор в Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР