С вчерашния вот французите показаха на Еманюел Макрон, че не

...
С вчерашния вот французите показаха на Еманюел Макрон, че не
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: Французите показаха на Макрон, че не са доволни от управлението му

С вчерашния избор французите демонстрираха на Еманюел Макрон, че не са удовлетворени от ръководството му и той ще би трябвало да промени доста метода си, с цел да остане отпред на страната.

Това съобщи някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев в " Денят стартира ".

Керемедчиев предвижда, че Макрон въпреки всичко ще завоюва втория тур, само че Марин льо Пен затвърждава от ден на ден позициите си на сериозен претендент за Елисейския замък.

Според Милен Керемедчиев по-ниската изборна интензивност и 30% колебаещи се или нежелаещи да гласоподават французи демонстрира, че мандатът на Еманюел Макрон е минал през доста сериозна турбуленция.

По думите му Франция страда от недостиг на национализъм, тъй като е отслабила позициите си на водач в Европа и на интернационалната сцена. Затова и Марин ляо Пен набира известност.

Според Милен Керемедчиев и двамата претенденти ще трансформират реториката си, с цел да завоюват повече гласоподаватели за втория тур. Той чака Еманюел Макрон да заприказва с малко повече националистически и по-малко общоевропейски звук, с цел да притегли гласоподаватели.

От щаба на Марин льо Пен към този момент са прибрали плакатите ѝ с съветския президент Владимир Путин, с който до наскоро демонстрираше близки връзки. Реториката ѝ спрямо предходните президентски избори също се е трансформирала. От крайното говорене и апели Франция да напусне еврозоната и НАТО, в този момент Марин льо Пен приказва по-скоро за връщане на водачеството на страната в Европа и района, само че не и излизане от Европейски Съюз. Позицията ѝ против НАТО остава.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР