С въвеждането на удостоверенията за ваксинираните, преболедувалите Covid и изследваните

...
С въвеждането на удостоверенията за ваксинираните, преболедувалите Covid и изследваните
Коментари Харесай

ЕК защити пред европарламента удостоверенията за ваксинирани

С въвеждането на удостоверенията за имунизираните, преболедувалите Covid и изследваните желаеме да дадем вяра на жителите. Това съобщи през днешния ден еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс пред Европейския парламент.

Той означи, че неналичието на задоволително научни данни за дълготрайните последствия за имунизираните и преболедувалите, и за появяването на нови вирусни варианти, не би трябвало да стопира приемането на новото законодателство на Европейски Съюз, с което ще бъдат въведени удостоверенията. По неговите думи, представени от Българска телеграфна агенция, законодателството би трябвало да предстои на промени, когато откритите научни въпроси намерят отговори.

По неговите думи Европейска комисия няма да възрази страните от Европейски Съюз да употребяват удостоверенията за спомагателни цели, с изключение на за възобновяване на свободата на пътешестване в Европа. Ако страните разширят задачите, ще би трябвало да одобряват лично законодателство, в съгласие с условията за отбрана на персоналните данни, разясни той. Според него, в случай че Европейска комисия се опълчи на това, ще зародят обособени национални системи за удостоверенията и по този начин ще възникне спънка за тяхната съгласуемост.

Рейндерс съобщи, че рестриктивните мерки поради пандемията няма да отпаднат това лято. По неговите думи задачата на удостоверенията ще бъде основно възобновяване на икономическата активност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР