С вълнуващ празник в чест на всички дами, получили най-красивата

...
С вълнуващ празник в чест на всички дами, получили най-красивата
Коментари Харесай

С топли майчини усмивки бе отбелязан Денят на родилната помощ в Банско

С трогателен празник в чест на всички дами, получили най-красивата купа „ мама” през 2018 година, бе маркиран Бабинден в Банско. По покана на кмета, Георги Икономов, те се събраха на публична вечеря, минала под знака на щастливи усмивки и приятни изненади.
За положителното им въодушевление се погрижиха фолклорните сформира към СУ „ Неофит Рилски” – гр. Банско, като всяка „ мама” при своето идване получи красиво цвете в символ на почитание, както и дребен подарък за своята рожба.
Кметът Икономов поздрави своите посетители с думите: „ Прекрасно е да видя тази зала, изпълнена с красиви усмихнати дами, дали нов живот през миналата година. Нашето общо бъдеще е във вашите ръце. Благодаря ви и ви искам да отглеждате децата си с доста обич и отдаденост! Ние, от своя страна, се стараем да сътворяваме оптимално удобни условия за живот, работа и развъждане на деца в нашия град. Както знаете, сега се построява още една детска градина. Тя ще бъде реалност до края на годината и ще чака да одобри вашите деца. Бъдете здрави!”

По традиция, по време на празненството, градоначалникът връчи парични награди на първото бебе. А за актуалната 2019 година, първите бебета на град Банско са три. Всички те – две момченца и едно момиченце, родени на щастливата дата 11 януари, получиха парична сума в размер на 500 лв.. Първите бебчета за град Добринище и с. Филипово също бяха възнаградени за шанса си да поведат щафетата за актуалната година. В Добринище първото бебе е момиченце и е родено на четвъртия ден от Новата година, а в с. Филипово – момченце изплаква на 7 януари. Още една дама бе сюрпризирана прелестно на Бабинден. През 2018 година тя ражда своето четвърто дете и също бе поощрена със сумата от 500 лв. за посвещаването си на фамилията и развъждането на своята огромна фамилия.

„ Безкрайно почитам фамилиите, които се вземат решение да излязат от клишето „ две деца”. А това в днешно време това се случва все по-рядко. Затова смятам, че би трябвало да засвидетелстваме своето почитание към тази майка-герой, решила да се посвети на своето семейство и деца” съобщи Икономов при връчването на общинската награда.
През 2018 година в община Банско са се родили общо 101 деца, от които 54 момчета и 47 девойки. 69 са децата, родени в общинския център, 25 – в гр. Добринище, а останалите в селата към общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР