С вълнение и настроение, днес, 20 февруари, започнаха репетициите на

...
С вълнение и настроение, днес, 20 февруари, започнаха репетициите на
Коментари Харесай

Започнаха репетициите на ново детско представление във врачанския театър

С неспокойствие и въодушевление, през днешния ден, 20 февруари, започнаха подготовките на новия детски театър в репертоара на Драматично-куклен театър-Враца- „ Грозното патенце “ по Ханс К. Андерсен. Драматизацията и режисурата са на Мария Банова, която за първи път слага пиеса на врачанска сцена. Сценографията е на Васил Рокоманов, куклите и костюмите са дело на Силвия Бъчварова, а музиката на Димо Стоянов от P.I.F.

В куклената пиеса вземат участие изключителните артисти Юлия Колова, Ива Кирова, Капка Пеняшка и Калин Костадинов.

„ Темата на пиесата е доста деликатна. „ Грозното патенце “ е история, изпълнена с завършения и значими житейски поучения. Вариантът, който предлагам, е малко по-различен от истинския текст на приказката- тук майката от самото начало е подкрепяща и не се отхвърля от грозното си патенце. Това е приказка за приемането на разликата, за силата, която се крие във вътрешната хубост и носи посланието всеки да следва фантазиите си, да отстоява себе си и да не се опасява да бъде друг “, споделя режисьорът Мария Банова. Под нейното виртуозно управление, иновативност и изискан гений за театрално изложение, постановката дава обещание да се трансформира в паметен театър за дребни и огромни.

Премиерата на пиесата „ Грозното патенце “ се чака в края на месец март. Тя ще бъде и петото ново заглавие в репертоара на Драматично-куклен театър-Враца за последните три месеца.

Само преди седмица бе показан премиерният театър „ Роклята дезертьор “ по Щефан Фьогел, а при започване на март феновете на театралното изкуство във Враца ще могат да видят на сцената и новата режисура „ Убийството на Гонзаго “ по текст на Недялко Йорданов с режисьор Пресиян Кузов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР