С утвърждаването на Националната здравна карта (НЗК) се гарантират направените

...
С утвърждаването на Националната здравна карта (НЗК) се гарантират направените
Коментари Харесай

С Националната здравна карта болниците ще подписват анекси

С одобряването на Националната здравна карта (НЗК) се подсигуряват направените хоспитализации за 2017 година а настрана с това е повишен с 608 и броят на болничните кревати.

Увеличена е и хоспитализацията на над 41 000 пациенти, които могат да бъдат прегледните и обслужвани в болничните заведения, до момента в който други 45% от популацията на страната , би могло да мине най-малко един път през хоспитализация на лечебните заведения за болнична помощ.

Това разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев на брифинг, отдаден на одобряването на Националната здравна карта , което стана тази заран в Министерски съвет.

Според Ананиев това е един доста значим и стратегически документ, който е обвързван директно с договорите на Националната здравноосигурителна каса и изпълнителите на здравна помощ. " За да се подпише подобен контракт, би трябвало да има избрани критерии въз основата, на които се дефинират лечебните заведения за болнична помощ ", установи Ананиев.

Той посочи от Здравното ведомство също имат избрани искания за конструкция и наличие, само че НЗК е създадена въз основата на българското законодателство. Ананиев увери, че детайлите на здравната карта, който ще се доразвиват, са правилата, структурата и нейното наличие.

Оценката на здравния министър е, че тя съставлява един добър инструмент за образуването на здравната политика в страната , който би трябвало да отбрани ползите и здравето на българските жители и българските пациенти.

Кирил Ананиев изясни още, че въз основата на Националната здравна карта ще се създадат анекси на всички лечебни заведения . Тези анекси ще отразят всички параметри на новата карта и ще се вършат там, където има потребност от смяна на в началото подписания контракт въз основата на регионалните карти и районните и националните потребности. Това ще стане до началото на месец юни , откакто тя бъде оповестена в Държавен вестник ", сподели още здравният министър и уточни, че признатата през днешния ден карта ще е годна до 2019 година, когато ще се изготви нова въз основата на всички промени, които настъпят.

" Ние останахме с усещането, че не се познава главната цел и наличието на здравната карта . Тя показва актуалното положение на здравната конструкция и съответните медицински действия ", изясни Ананиев и добави, че Националната здравна карта нито открива кревати, нито закрива кревати.

Ананиев се разгласи срещу изказванията в медийното пространство, че въз основата на здравната карта се финансират лечебните заведения за болнична помощ.

" Нашите упования са, че посредством нейното утвърждение да се обезпечат по-добри условия за налична и ефикасна здравна помощ и обезпечаване на равносилен достъп на всички българските жители до опазване на здравето и нужните медицински действия и услуги ", сподели в умозаключение здравният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР