С усилията, старанието, професионализма на всеки един от състава на

...
С усилията, старанието, професионализма на всеки един от състава на
Коментари Харесай

Сухопътните войски отчетоха успешна година, но и задълбочаващ се недостиг на личен състав

„ С напъните, старанието, професионализма на всеки един от състава на Сухопътните войски запазихме постигнатите качества, растежа на подготовка и оперативната съгласуемост на щабовете и военните формирования за осъществяване на задания по трите задачи на Въоръжените сили. Основните планувани мероприятия през годината са изпълнени. Въпреки съпътстващите ни компликации, резултатите от нашата активност са позитивни и това ни дава мотив да отчетем годината като сполучлива ”.

Това сподели командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на разбора на подготовката на Сухопътните войски през 2018 година Форумът се организира в наличието на началника на защитата военачалник Андрей Боцев, командващия на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров, съветника на президента на Република България бригаден военачалник Васил Лазаров, управлението на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования, съобщщиха от МО.

„ През 2018 година Сухопътни войски организираха своята подготовка в изискванията на динамична стратегическа среда за сигурност и задълбочаващ се проблем с комплектоването на формированията с персонален състав “, сподели още генерал-майор Михаил Попов.

За Сухопътните войски годината е била наситена с участия и осъществяване на командно-щабни учения, на тактически, тактико-специални учения и тактически учения с бойни стрелби, тренировки и образования.

Генерал-майор Попов подчертава на сполучливото присъединяване на военнослужещи от Сухопътните войски в осъществяване на „ Плана за взаимна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2018 година “ и съглашението сред Правителството на Република България и Правителството на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата.

„ Приоритет в работата на всички командни равнища и през миналата година беше подготовката на формированията за осъществяване на задания по задача „ Подкрепа на интернационалния мир и сигурност ”, като стратегиите бяха съобразени със спецификата на изпълняваните от контингентите задания и насъбрания до момента опит в задачи “, сподели още генерал-майор Попов.

Командирът напомни и приноса на Сухопътните войски при осъществяване на дилемите по третата задача „ Принос към националната сигурност в спокойно време ”.

В оказването на помощ на популацията в тежки зимни условия и при потушаването на пожари са взели участие 243 военнослужещи и 34 броя техника. Почти всекидневно през годината формирования от Сухопътните войски са взели участие в мероприятия по разузнаване, превозване и заличаване на невзривени високо рискови муниции на територията на цялата страна. Близо 287 военнослужещи и 124 единици техника са взели участие в 58 мероприятия, като посредством взривяване са унищожени 377 боеприпаса.

Изпълнените задания демонстрираха, че Сухопътните войски разполагат с добре готови формирования за оказване помощ на популацията при бедствия, които могат да извършват поставените задания при всевъзможни условия, акцентира генерал-майор Михаил Попов.

През 2018 година е приключило осъществяването на двете интервенции, предоставени на Сухопътни войски в поддръжка на Министерството на вътрешните работи за отбрана на българо-турската граница.

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов срещна участниците в разбора със положението на войсковия ред и дисциплината във формированията за 2018 година В съпоставяне с предходни години няма повишаване на броя на другите типове произшествия по виновност на военнослужещи и цивилни чиновници във войските.

Командирите на военни формирования споделиха своите съществени проблеми – некомплекта с персонален състав на всички равнища и компликациите за поддържане на остарялата техника.

Началникът на защитата военачалник Андрей Боцев изрече признателност и почитание към всички категории военнослужещи – генерали, офицери, сержанти и бойци, както и към цивилните чиновници от военните формирования, за достойното осъществяване на поставените им задания. Той показа напъните, които поставя военното управление на Българската войска за решение на наболелите проблеми. Генерал Боцев изрази вяра идният стратегически обзор на защитата и въоръжените сили да даде съответни отговори на това, какво ще е належащо отсега нататък за осъществяване на поставените задания, с цел да могат да бъдат направени действителни дълготрайни проекти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР