С умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен

...
С умерен, временно силен вятър от запад-северозапад ще нахлува студен
Коментари Харесай

Студен вятър носи дъжд и сняг

С сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите още ще се намалят. Облачността ще е променлива, по-често забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд, в планините - от сняг, само че със захлаждането и в регионите до към 600-800 метра, основно в северозападната част от страната, ще превали сняг.

За това предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

В Южна България ще има и гръмотевици. През деня съвсем без превалявания ще е около Дунав, там и облачността ще понижава по-често до слънчево. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, в югоизточните региони до 10°, в София - към 2°; оптималните - най-вече сред 11° и 16°, в София - към 11°.

Над планините облачността ще е по-често забележителна и ще има превалявания най-вече от сняг. В обособени региони ще има и гръмотевици. Ще духа мощен, краткотрайно плевел вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра към минус 4°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна и тук-там ще превали временен дъжд, на юг и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан до мощен и с него ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намалят и оптималните ще са 13°-17°. Температурата на морската вода е 6°-8° . Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР