С Украйна ситуацията все още е сложнаРусия защити решението си

...
С Украйна ситуацията все още е сложнаРусия защити решението си
Коментари Харесай

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков: Руски ядрени оръжия са в Беларус заради НАТО

С Украйна обстановката към момента е комплицирана
Русия отбрани решението си да разположи нуклеарни оръжия в Беларус и отхвърли рецензиите на НАТО по този мотив, съобщи Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни през днешния ден пред кореспонденти, че пактът се уголемява към Русия, а не противоположното, и че Москва е длъжна да предприеме стъпки, с цел да подсигурява своята сигурност.

Във вторник Финландия публично стана 31-ата членка на НАТО, чака се скоро към алианса да се причисли и Швеция.

“Тази стъпка ускорява нашата угриженост и паника за нашата сигурност и вземаме ограничения. И по този начин ще бъде всякога, когато НАТО се приближи до нашите граници, с цел да се възвърне салдото в системата на сигурността на континента ”, сподели Песков.

Той добави, че Москва ще следи от близко каквото и да било разполагане на военни елементи във Финландия след нейното присъединение към НАТО и ще предприеме съответните дейности.

Песков разяснява и диалозите в Пекин сред Еманюел Макрон и Си Цзинпин (виж вляво - бел. ред.), като съобщи, че Китай разполага с величествен посреднически капацитет. “Но с Украйна обстановката към момента е комплицирана, няма никакви вероятности за спокойно споразумяване ”, означи Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР