С указа на президента завършва процедурата по предсрочното освобождаване на

...
С указа на президента завършва процедурата по предсрочното освобождаване на
Коментари Харесай

Атанаска Дишева, ВСС: Едва ли ще има доброволец да заеме поста на Гешев, макар и временно

С указа на президента приключва процедурата по предварителното освобождение на основния прокур. Това сподели по Българска национална телевизия членът на Висшия правосъден съвет Атанаска Дишева. 

„ За изпълняващ длъжността няма опция да бъде назначен различен с изключение на прокурор. Аз смятам, че би трябвало да е прокурор от Върховната касационна прокуратура, и да е друг от заместниците на Гешев. Част от тях не престават да стоят твърдо зад него, Сарафов се опълчи, само че и той не би трябвало да бъде, тъй като и двете групи са обременени с мандата “, съобщи Дишева.

Според нея надали ще се яви доброволец да заеме поста, въпреки и краткотрайно.

„ Не може обаче функционалността на основен прокурор да остане неизпълнявана от никого. В доста къс период би трябвало да се дефинира лице, което да извършва тези пълномощия “, акцентира членът на Висш съдебен съвет.

Атанаска Дишева уточни, че у нея не е останало чувство за бързане при процедурата във Висшия правосъден съвет за предварителното премахване на Гешев.

В отговор на въпрос Дишева сподели, че не се усеща политически подвластна. „ Факт е обаче, за жалост, че в последния месец има избран синхрон в метода, по който работи Висш съдебен съвет, с избрани политически течения “, сподели още тя.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР