С церемония по сертификация днес започва изпълнението на съвместни задачи

...
С церемония по сертификация днес започва изпълнението на съвместни задачи
Коментари Харесай

Започват съвместните задачи по охрана на въздушното пространство от българските и испанските ВВС

С гала по сертификация през днешния ден стартира осъществяването на взаимни задания по усилена защита на въздушното пространство (Air Policing) от българските и испанските Военновъздушни сили.

На събитието, което ще се състои в авиационна база „ Граф Игнатиево “, ще участват началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирът на българските Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров, изключителният и пълномощен дипломат на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко Мата, командирът на испанското Съвместно командване по интервенциите генерал-лейтенант Франциско Брако Карбо и заместник-командирът на Обединения център за въздушни интервенции на НАТО в Торехон бригаден военачалник Атанасиос Сектос, който ще връчи документа на испанските военнослужещи.

По време на сертификацията ще бъде показана и авиационната техника, с която ще се извършват взаимни задания по защита на въздушното пространство. Ще бъде проведен неподвижен показ на МиГ-29 и Eurofighter EF-2000 Typhoon II, оповестиха от МО.

Български и испански изтребители ще извършват взаимно задания до 31 март 2022 година според решение на Министерския съвет от 24 януари 2022 година Мисията е в осъществяване на ограниченията по гарантиране на сигурността на страните-членки по източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита (NATINAMDS).

При осъществяване на взаимните задания по Air Policing българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано. Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР