С цел предприемане на мерки за увеличаване на производствения потенциал

...
С цел предприемане на мерки за увеличаване на производствения потенциал
Коментари Харесай

Отменят временно част от зелените изисквания за земеделската кампания

С цел предприемане на ограничения за увеличение на индустриалния капацитет в Европейски Съюз, е признато Решение за осъществяване (ЕС) 2022/484 на Европейската комисия с благоприятни условия за предугаждане на дерогации от Регламент (ЕС) № 1307/2013 на Европейския парламент и на Съвета и от Делегиран правилник (ЕС) № 639/2014 на Комисията във връзка с осъществяването на избрани условия, свързани със зелените директни заплащания за Кампания 2022. Това оповестиха от Министерството на земеделието.

От ведомството допълват, че в България ще се приложат всички благоприятни условия за анулация на част от зелените условия за Кампания 2022 , които са планувани в решението на Европейска комисия.
 С 902 млн. лева подкрепят земеделието през 2022 година
С 902 млн. лева подкрепят земеделието през 2022 година

Това заяви на конференция земеделският министър

По отношение на условието за диверсификация - земята, оставена под угар, ще се смята за обособена просвета, даже в случай че тази земя е била употребена за паша или от нея е прибрана годишна продукция за индустриални цели или е била обработвана. Тя също по този начин ще се смята за екологично ориентирана повърхност, даже в случай че е била употребена за паша или от нея е прибрана годишна продукция за индустриални цели или е била обработвана. Когато на площта, заявена като угар за задачите на екологично ориентирана повърхност, е употребена за паша или от нея е прибрана годишна продукция за индустриални цели или е била обработвана - за нея няма да важи възбраната за потребление на артикули за растителна отбрана. За площите с биологично произвеждане се ползват условията на Регламент (ЕС) 2018/848 по отношение на биологичното произвеждане и етикетирането на биологични артикули.

Предложените изключения за 2022 година са ориентирани към стимулиране на земеделските стопани да употребяват целия разполагаем потенциал за произвеждане на храни и фуражи. За осъществяване на задачите на зелените условия в цялостна степен, при потреблението на дерогациите от земеделските стопани следва да бъдат подхванати всички нужни ограничения за обезпечаване на задоволителна отбрана на качеството на почвите, качеството на естествените запаси и биологичното многообразие, както и необезпокояването на дивите птици в границите на земеделските земи в интервала на гнездене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР