С цел да няма спекулации и погрешни тълкувания, Министерството на

...
С цел да няма спекулации и погрешни тълкувания, Министерството на
Коментари Харесай

МЗ: Спешните медици ще получат с натрупване гласуваното увеличение на възнагражденията

С цел да няма спекулации и неправилни тълкувания, Министерството на здравеопазването твърди всички работещи в Центровете за незабавна здравна помощ в страната, че ще получат дължимите нараствания на възнагражденията си, които са в действие от 1 август 2023 година Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Съгласно наредба от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година, по централния бюджет за осъществяване на политики в област „ Здравеопазване “ са утвърдени средства в размер на 30 000 000 лева за нарастване на възнагражденията в Центровете за незабавна здравна помощ (ЦСМП) и Регионалните здравни инспекции (РЗИ).

На 18.08.2023 година и 25.08.2023 година се организираха съвещания на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в бранш „ Здравеопазване “ за разискване на разпоредбите за систематизиране на главните заплати. На съвещанията беше контрактувано главните хонорари в ЦСМП да се усилят с 22% за всички работещи в системата. За работещите в РЗИ е разисквано и решено нарастването на самостоятелните работни заплати да е 20%.

Предстои до края на месец септември 2023 година Министерство на здравеопазването да внесе за разглеждане в Министерския съвет план на Постановление на Министерски съвет за одобрение на спомагателни разноски по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2023 година за нарастване на възнагражденията на личния състав в ЦСМП и РЗИ и дължимите средства за социално-битово и културно обслужване за личния състав.

Осигуряването на тези средства по бюджета на Министерство на здравеопазването ще даде опция да се извърши смяна по бюджетите на Центровете за незабавна здравна помощ и Регионалните здравни инспекции.

Най-късно до края на месец октомври 2023 година, според от нужното софтуерно време за въвеждане на начисленията във ведомостите, ще бъде изплатено нарастването на работещите в ЦСМП и РЗИ. Всички чиновници в тези структури ще получат вкупом разликата до новия размер на работните заплати за м. август и м. септември 2023 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР