С традиционно карнавално шествие по централните улици на Казанлък завърши

...
С традиционно карнавално шествие по централните улици на Казанлък завърши
Коментари Харесай

С традиционно карнавално шествие в Казанлък завърши 115-тият фестивал на розата

С обичайно карнавално шествие по централните улици на Казанлък приключи 115-тият фестивал на розата. Десетки хиляди туристи от четири континента посетиха Розовата котловина за кулминационната точка на тържествата.

Празникът стартира с пресъздаване на ритуала розобер и розоварене в градините край Казанлък. На тях участва и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която даде обещание да се работи интензивно за закон за розата.

" Първи  в полемика по тематиката, разговора е доста полегат и в доста къси периоди се надявам да се решат проблемите. Пазара е отворен и цената се образува на база конкуренцията, която имаме на пазара, само че въпреки всичко каквото може ние като страна ще помогнем, само че не можем да се месим във образуването на цените. "
За 7-ма поредна година празниците посети и министър Лиляна Павлова, отговаряща за бълагарското европредседателство.

" Тази година е европейската година на културното завещание и по тази причина се веселя, че точно този празник, във визитната картичка на България, а точно Долината на розата. "

115-тите празници бяха закрити с грандиозно шествие в центъра на Казанлък, в което взеха присъединяване над 4500 души. То бе водено от 50-та кралица роза Михаела Хаджиева. Кметът на Казанлък Галина Стоянова регистрира, че над 100 хиляди туристи са посетили едномесечния фестивал.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР