С този кросовър китайската марка планира да навлезе на европейския

...
С този кросовър китайската марка планира да навлезе на европейския
Коментари Харесай

Новият кросовър Zeekr X изненада и с интериора си - видео

С този кросовър китайската марка възнамерява да навлезе на европейския пазар. Geely разгласява нова серия от изображения на третия модел на марката Zeekr, кросовъра Zeekr X. Пълната премиера на новия артикул ще се състои на автомобилното ревю в Шанхай през април. Но съвсем цялата информация за модела към този момент е оповестена. Размерите на Zeekr X са сравними с BMW X1 и Volvo XC40. При междуосие от 2750 мм, китайският кросовър доближава 4450 мм дължина, 1836 мм широчина и 1572 мм височина. Диаметърът на базовите колела е 19 инча.

Zeekr X се отличава с необикновен дизайн и редица нетипични решения, които дължи на екипа на основния дизайнер на Geely Стефан Зилаф, който преди този момент е работил в Bentley. По-специално, кросовърът има порти без рамки, които се отварят с дребни бутони. Той също по този начин има h-образни светлини с 41 светодиода всяка и странични огледала без рамки. На кърмата притегля вниманието вратата за багаж с две стъкла, като горното е съвсем хоризонтално и в действителност е продължение на покрива.



В интериора има ключове за покачване на прозорци, стилизирани като панти за порти и златни кукички за облекла под формата на кръгли мебелни дръжки. Над шофьорската врата има кадифена кутия за очила. 14,6-инчовият екран на мултимедийната система се плъзга по предния панел от лидера към пасажера. Кабината на кросовъра е на практика лишена от аналогови бутони. Водачът разполага с цифров приборен панел и проекционен екран. Управлението на трансмисията се намира на десния кормилен лост.



На пазара Zeekr X ще се предлага във версии с четири и пет места. Във втория случай на задния ред е инсталиран триместен диван с твърда централна част и два защитни колана. Zeekr X е построен върху модулната платформа SEA (Sustainable Experience Architecture), сходно на предходните модели на марката.

Капацитетът на тяговата батерия на кросоувъра не е разгласен, само че пробегът е обещан на равнище 500-560 км. Базовият Zeekr X е със задно задвижване с един електромотор с мощ 272 к.с. Във версията със задвижване на четирите колела два мотора (по един на всяка ос) създават общо 428 к.с. Максималната скорост е надлежно 185 и 190 км/ч. Кросовърът със задвижване на всички колела форсира от място до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР