С това увеличение цената на водата в София ще се

...
С това увеличение цената на водата в София ще се
Коментари Харесай

КЕВР и други независими регулатори ще бъдат сменени и ревизирани след изборите

С това нарастване цената на водата в София ще се усили с 6 %, а в Разград ще пият най-скъпата вода – 3,62 лева Абсурдни са изказванията, че приходите в Разград са се нараснали с 20 %, а обществената търпимост – с 25 %. Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова във видео онлайн във Facebook по време на закритото съвещание на КЕВР, на което се взема решение увеличение цената на водата в София и Разград.

Тя акцентира, че 6 % нарастване на цената на водата в София ще донесе на Софийска вода 16 млн. лева повече, само че качеството няма да се усъвършенства. "Шефът на Софийска вода се похвали, че в София за последните пет години са направени вложения за 420 млн. лева, само че качеството на ВиК-услугата не е по-добро, в противен случай – влошено е ", добави Манолова.

"След няколко месеца ще има избори и КЕВР, дружно с други самостоятелни регулатори, които работят против интереса на хората, ще бъдат заменени и ревизирани. Крайно време е да ни ръководят хора и да ни контролират регулатори, които пазят ползите на жителите, а не на монополистите, стопански мощните и на властта ", сподели още тя.

Манолова прикани КЕВР да не пипа цената на водата и да отбрани хората. "В изискванията на рецесия, когато хората треперят за здравето и работата си, увеличение на цената на питейната вода е незаслужено! За ВиК-дружествата, за които се възнамерява понижаване на цената на водата, КЕВР да я понижи и да не се поддава на напън ", акцентира някогашният омбудсман.

След последните решения на КЕВР най-скъпа вода ще пият в Разград, Хасково и Шумен. А в Любимец, част от община Хасково, водата е негодна за пиянство, сподели още ръководителят на „ Изправи се.БГ “.

Тя напомни, че „ Изправи се.БГ “ в документално мнение и в изявление пред КЕВР упорства да не се усилва цената на водата, да се усъвършенства ВиК-услугата, да се понижат течовете във водопреносната система и да се усъвършенства качеството на питейната вода.

От 2017 година до в този момент цената на водата за страната се е нараснала приблизително със 70 %. Същевременно течовете се усилват. Водната промяна стига до това, че се усилва цената на водата, качеството на услугата понижава и се назначават партийни калинки, акцентира Манолова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР