С това посещение ясно показваме, че България е надежден съюзник

...
С това посещение ясно показваме, че България е надежден съюзник
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Драгомир Заков: България е надежден съюзник на НАТО

С това посещаване ясно демонстрираме, че България е благонадежден съдружник на НАТО. Това сподели министърът на защитата Драгомир Заков откакто дружно със секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин се срещнаха с български и американски военнослужещи, които вземат участие в взаимна подготовка " Joint Training “ на образователен полигон Ново село през днешния ден, предадоха от пресцентъра на Министерството на защитата. По думите на министър Драгомир Заков задължението на Съединени американски щати към сигурността в Европа беше неведнъж доказан в последните дни и днешното посещаване е още едно такова доказателство.

" Това посещаване е знаково “, акцентира министър Заков и добави, че на полигон Ново село за първи път към този момент се приготвя наш батальон, който е под оперативното командване на главнокомандващия на въоръжените сили на НАТО в Европа. " Това също е исторически миг, демонстрира, че Българската войска е все по-интегрирана в структурите на НАТО и това ще продължи и в бъдеще “, акцентира той.

Българо-американската взаимна подготовка на образователен полигон " Ново село “ е значима за българските въоръжени сили, уточни още министър Заков и добави: " Това е метод ние да работим с нашите съдружници, да придобиваме избрани качества, да градим доверие с тях. Така имаме боеготови сили, в това число и при нужда от взаимни дейности с нашите съдружници в по-сериозна конюнктура. Вижда се, че нашите военнослужещи се усещат безусловно удобно и работят добре с американските. " Не бива да се всяват страхове от това, че имаме наши съдружници на наша територия, това не са непознати сили, а са съюзнически сили “, акцентира той.

Предстоящите срещи и диалози по време на двудневното посещаване на секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин ще начертаят идващите стъпки на разговор и на стратегическо партньорство.

Секретарят по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин благодари на военнослужещите, които вземат участие в взаимната българо-американска подготовка за ежедневните старания за повишение на оперативната съгласуемост.

" Надявам се на една сполучлива взаимна работа и бързо консолидиране, с цел да можем да достигнем в къси периоди военно-оперативни качества “, означи и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов изясни, че актуалната взаимна подготовка е част от дейностите, които НАТО организира по източния фланг. " Съвместната подготовка ще премине през всички стадии на сглобяването на поделение, като ще приключи с огромно взаимно и многонационално батальонно обучение “, разясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР