С торта с баскетболни топки и логото на отбора заместник-кметът

...
С торта с баскетболни топки и логото на отбора заместник-кметът
Коментари Харесай

С баскетболна торта почерпиха „Вълци-Разград“ за Деня на детето

С торта с баскетболни топки и логото на тима заместник-кметът Добрин Добрев почерпи девойките и момчетата от СКБ “Вълци-Разград “ от възрастова група до 12 години, които посетиха през днешния ден Община Разград.

Двете обединения се показаха извънредно сполучливо на държавните финали през месец май. Момичетата записаха историческо за разградския женски баскетбол достижение с извоюването на сребърни медали. Момчетата пък надградиха с една позиция над миналогодишния си триумф и тази година са на пето място в страната.

Момичетата пристигнаха с купата за вицешампионското си място и с един сребърен орден, който подариха на господин Добрев за витрината на спортната популярност на Община Разград.

Треньорът на „ Вълци “-те Пенко Велчев благодари за поддръжката, която Община Разград оказва за развиването на клуба. Коментира, че в множеството общини финансовото субсидиране на спортните клубове не е по този начин добре проведено, както в Разград. Приоритет за управлението на Община Разград е развиването на детско-юношеския спорт и съгласно опциите си спомагаме за подпомагането му – съобщи заместник-кметът Добрин Добрев.

Треньорът заяви, че дребните баскетболисти са играли мачовете от държавните финали с екипите, които Община Разград им подари след първите им триумфи от предходната година.

Във връзка с увеличаващия се интерес към заниманията в баскетболния клуб и възходящите потребности от по-голяма база за тренировки и мачове Пенко Велчев запита на какъв стадий е довършването на спортната зала „ Абритус “. Г-н Добрев увери, че упоритостите на общинското управление са до края на годината ремонтът да завърши, все още към момента не престават процедурите по установяване на фирма-изпълнител на довършителните работи. Намеренията ни са след завършването на залата тя да бъде стопанисвана от Ученическата спортна школа с график за прилагане от другите клубове – добави Добрев.

Община Разград ще продължи да кандидатства пред разнообразни източници за финансиране и за поправки на физкултурните салони по учебните заведения, както и за поправки на открити спортни площадки в образователните заведения. За тази година е очакван ремонт на футболната площадка в ОУ “Никола Икономов “ и създаване на нова площадка в ОУ “Ив.С.Тургенев “ – заяви още заместник-кметът Добрев.

Той пожела още по-големи триумфи след упоритите тренировки на „ Вълци-Разград “ и ги почерпи за Деня на детето с тематична торта, особено направена за тях – с баскетболни топки и логото на клуба.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР