С тези хора унищожават институционалната структура на страната. Това заяви

...
С тези хора унищожават институционалната структура на страната. Това заяви
Коментари Харесай

Унищожава се институционалната структура на страната, предупреждава Ренета Инджова

С тези хора унищожават институционалната конструкция на страната. Това съобщи пред някогашният длъжностен министър председател Ренета Инджова.

Тя недоумява какво е наложило да се трансформира Основният закон. Според нея вероятните отговори са два - неналичието на правда или нуждата да се сложат " наши хора " както в държавните управления, по този начин и в регулаторните органи.

Инджова подлага на критика измененията, разрешаващи на хора с двойно поданство да бъдат депутати и министри. По думите й по този начин ще се оправдае Кирил Петков за конституционното нарушаване, което е направил.

Тя посочи, че ръководещите нямат терзания, тъй като хората, които ще попълнят квотата в Конституционен съд през януари, евентуално към този момент са уговорени с какво държание да бъдат.

Тези хора в сглобката са обединени само от задачата " Конституция ". А тя е задоволително нереална и неангажираща персоналните ползи. Ще би трябвало да бъде задвижвана всякога, когато се конституира власт, добави Инджова.

Тя подлага на критика и измененията в правосъдната власт. По думите й разделянето на Висш съдебен съвет на две не е от компетенциите на нормално Народно събрание. Разделянето по никакъв метод не трансформира ролята и смисъла на препоръките в системата на правосъдната власт, сподели още тя.
 Огнян Герджиков: Ударната смяна на Конституцията е безспорен недостатък
Огнян Герджиков: Ударната смяна на Конституцията е безспорен недостатък

Промяната на Основният закон е последното, от което България имаше нужда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР