С телевизията и интернета в живота ни, сякаш вече не

...
С телевизията и интернета в живота ни, сякаш вече не
Коментари Харесай

21 известни неща, които си представяте погрешно

С малкия екран и интернета в живота ни, като че ли към този момент не ни се постанова да вървим на никое място, с цел да забележим всичко. Вадим телефона си, плъзваме няколко пъти и сме видели света. Работата е там обаче, че по този начин получаваме изцяло неправилна визия за това по какъв начин в действителност наподобяват някои неща.


21. Статуята на Христос Спасител може да наподобява необикновено голяма, само че в действителност е по-малка от пиедестала на Статуята на свободата.


20. Последната вечеря е доста по-голяма, в сравнение с си представяте. Тя покрива стена с размери 460х880см. И не се намира в църквата Санта Мария деле Грацие, а в прилежащата постройка, в някогашен доминикански манастир.


19. Снимките на люлка на края на света в Еквадор наподобяват като че ли човек се намира над голяма бездна, само че в действителност изпод е просто стръмен рид.

18. Манекен Пис не постоянно наподобява по този начин. Той носи облекла няколко дни всяка година, съгласно формален календар. В дрешника му има съвсем 1000 костюма.

17. Мечтали ли сте си да обикаляте опустелите стени на Кралски чертог – Дубровник? Забравете. Ще сте късметлии, в случай че въобще влезете. Градът е толкоз препълнен, че от ЮНЕСКО позволяват единствено по 8000 туристи дневно. Кметът даже счита да понижи този брой на половина.

16. Бранденбургска врата рядко е снимана отдалеко.

15. Истинският цвят на Слънцето е бял. Изглежда ни жълто или алено поради атмосферата на Земята. Дори НАСА прибавя цвят към фотосите си, с цел да наподобява познато.

14. Пентагонът е щабквартирата на американското министерство на защитата. Там обаче се намират и разнообразни бизнеси, които обслужват чиновниците на Пентагона, в това число Тако Бел тъкмо посред двора.

13. Стоунхендж се намира в непосредствена непосредственост до много претрупан път.

12. Скалата Улуру в Австралия наподобява като че ли е посред нищото. Но в действителност се намира покрай голям курорт.

11. Това е същинското лице на Малдивите.

10. Персистенция на паметта от Салвадор Дали не е толкоз огромна, колкото си мислите. Всъщност е по-малка от два листа хартия А4.

9. Изследователските станции в Антарктика не са първобитни. Всъщност са много уютни.

8. На двуизмерна карта, Гренландия е с размерите на Африка. В реалност това е доста надалеч от истината.

7. Великата пирамида в Гиза е доста по-висока, в сравнение с наподобява на фотосите. Всъщност е съвсем 150 метра.

6. Давид на Микеланджело има сърцевидни ириси. Също по този начин е малко кривоглед (двете му очи гледат в разнообразни посоки). Позицията на лявата му ръка прави единствено едното око очевидно когато е погледнат изпод, до момента в който посоката на всяко око прави Давид по-красив от ъгъла, която прави това око очевидно.

5. Статуята Мислителят постоянно е считана за много огромна. Оригиналът обаче е доста дребна част от статуя известна като Портите на Ада.

4. Мястото в Лувъра, където е изложена Мона Лиза, е цялостно с хора през множеството време.

3. Всеки знае, че водните лилии на Моне са чистото преобразяване на типичен изтънчен фон. Освен това обаче са безусловно големи. Моне се е опитвал да даде на фена чувство, което да го потопи в градините на Франция.

2. Разходката с гондола във Венеция рядко е толкоз сантиментална, колкото наподобява на фотосите.

1. Наклонената кула в Пиза непрекъснато е обградена от стотици туристи, опитващи се да уловят фотоси под забавен, към този момент прост ъгъл.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР