С нажежяването на температурите всички започваме да мечтаем за безметежните

...
С нажежяването на температурите всички започваме да мечтаем за безметежните
Коментари Харесай

Синеморец – Силистар: пътеката с дивите райски гледки

С нажежяването на температурите всички започваме да мечтаем за безметежните дни край морето. Всяка година се чудим къде да прекараме отпуската си и доста от нас обръщат поглед към курорти и плажове отвън рамките на България. Но си коства да обмислим опциите, които родното Черноморие ни предлага, макар редицата наболели проблеми.
Всеки фен на топлото южно слънце, красивите плажове и къмпингуването е чувал за плаж Силистар. Той се намира на към 5-6 км. Южно от Синеморец и си коства да бъде посетен, даже единствено за това, че е част от предпазена околност. Но, в случай че и вие сте от хората, които не устоят да стоят с часове на хавлията, плажът е насочна точка за една невероятна пешеходна опция. Преди да излезете на самия плаж, в ляво се крие пътека, съвсем потулена от растителност, която бързо ви издига на скалите над плажа.

 

Тя се вие по самите скали, надвиснали над морето. По пътя ви следват шумът на вълните, песните на птиците и слънчевите лъчи.

Пътеката, тръгваща от Силистар, стига до южния плаж в Синеморец. Обратният път също е вероятен, само че би трябвало да предвидите опцията да пътувате по шосето с кола в едната посока, в случай че ходенето се окаже изтощително.
Преди да стигнете Синеморец, пътеката ще ви води до различен хубав плаж – Липите, който също е прочут за къмпингарите.

По продължение на цялата пътека ви се разкрива невероятна панорама към морската простор и крайбрежието. Ще видите диви, каменисти плажове, дребни стръмни заливчета, ще се любувате на изкуството на морската вода, дълбала с неизменност причудливи форми в скалите.

Малко преди Синеморец има осведомителна табела, която споделя, че отсам минава via Pontica, морският прелетен път на птиците и дава на феновете орнитолози добра опция за наблюдаване на дивия живот.
По пътеката няма маркировка или други обозначения, само че морето е най-хубавият ориентир.

 

Теренът не е с нараснала компликация, само че има стръмни места и гъста растителност, а в някои гористи, влажни прави и ята инсекти, което прави разходката не изключително подобаваща за дребните. Големите също не трябва да подценяват вероятните рискове, както и обстоятелството, че се върви няколко часа. Не забравяйте да се запасите с вода и храна.

Ако във вас тлее авантюристичният дух, обаче, обуйте здрави, туристически обувки и отделете някоя слънчева заран, с цел да извървите „ пътя на птиците ”. Наред с всичко друго това премеждие ще обогати албума ви с невероятни фрагменти!

Снимки: персонален списък                                                                                          

Автор: Ралица Люцканова

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР