С техника от общинското предприятие Паркстрой“ започна почистването на с.

...
С техника от общинското предприятие Паркстрой“ започна почистването на с.
Коментари Харесай

Община Русе почиства след дъждовете в Басарбово

С техника от общинското дружество „ Паркстрой “ стартира почистването на с. Басарбово след дъждовете от последните дни. Багери и камиони спомагаха за събирането и изчистването на наносите от тиня и кал по улиците в селото, като след изсушаването на почвата машините ще влязат да почистват и в дерето.

Експерти от „ Обществен ред и сигурност “ откриха, че локалното наводнение на стадиона в селото е вследствие на дребния дебит на шлюза, който не разрешава оттичането на огромните водните маси при дъждовете. Общински чиновници се ангажираха с разкриване на техническо решение на казуса, тъй че да не се стига до повторни разливи.

Кметът Пенчо Милков и специалисти направиха оглед и в друга сериозна точка в общината – в с. Червена вода. На място бе открито нерегламентирано изхвърляне на боклуци в дерето, за което ще бъде търсена отговорност от нарушителите. Освен това, с цел да се предотвратят бъдещи наводнения в региона, Община Русе предяви пред Фонда за бедствия и повреди финансиране за почистването и удълбочаването на канала и чака решение от междуведомствената комисия. В случай, че искът не бъде утвърден, кметът е решен да заложи средства от личния бюджет на общината през идната година.

Припомняме, че със лични средства Общинна Русе провежда почистването с техника на деретата в Долно Абланово и Николово, а под неин напън бе осъществено и удълбочаване на канала в м-стта „ Моргуля “ в кв. Средна кула от ВиК.

Предстоят голям брой обходи по приключените строителни обекти по плана на ВиК-Русе за замяна на водопроводната мрежа. При тях общинските чиновници насочат наставления към фирмите-изпълнители за премахване на всички установени недостатъци в период и в отчетите си ще вземат поради и устойчивостта на новата инфраструктура след последните дъждове.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР