С тържествено заседание днес започна работа новоизбраното 48 Народно събрание.

...
С тържествено заседание днес започна работа новоизбраното 48 Народно събрание.
Коментари Харесай

“Без дребнавост”, “пак се чудим защо, накъде” и още цитати от откриването на НС

С тържествено съвещание през днешния ден стартира работа новоизбраното 48 Народно заседание. В него влизат седем политически обединения, от които една нова - “Български напредък ”.

От трибуната на Народното събрание се чуха разнообразни речи, послания и напомняния. Събрахме част от тях, които евентуално ще бъдат и опора на партиите в новия парламент.

„ Заплахата от войната в Украйна не би трябвало да притъпява потребността от правда в България “, съобщи Кирил Петков. Той добави още: „ Да създадем по този начин, че нашите деца да се гордеят с предците ни, които са построили и запазили България самостоятелна сами, без помощ от огромния брат и макар великите сили “.

По думите му: „ Обединение е допустимо единствено с хора, които с дейностите си в предишното и желанията в сегашното демонстрират, че са подготвени да платят персоналната цена за това нашата обща българска фантазия да не остане единствено фантазия “.

„ За следващ път се видя, че уроците не са научени. Поуките не са извлечени “, сподели Мустафа Карадайъ.

„ Липсата на разговор е главен белег на ръководещите през последното десетилетие… Много е елементарно да кажеш, че гласоподавателите са ти отредили място на съпротива, само че това е просто безотговорно… Призовавам всички ние да бъдем на висотата на условията на историческото време “, акцентира Карадайъ.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР