С тържествена церемония в Кремъл утре Владимир Путин ще обяви

...
С тържествена церемония в Кремъл утре Владимир Путин ще обяви
Коментари Харесай

Какви позиции заеха политически сили за референдумите в украинските територии?


С тържествена гала в Кремъл на следващия ден Владимир Путин ще разгласи анексирането на четири области в Източна Украйна. Те съставляват към 15 % от територията на страната.

След поръчката на президента Румен Радев, че България няма по какъв начин да признае анексирането, партиите също дефинираха допитванията като фарс.

От ГЕРБ също оповестиха позицията си по отношение на анексираните територии:

„ Референдуми, които в никакъв случай няма да се съгласим да бъдат приети. Те са невалидни, противозаконни и това е фарс “, разгласи Бойко Борисов.

От „ Продължаваме промяната “ се оповестиха за териториалната целокупност на Украйна:

„ Недопустимо е 2022 година суверенна страна да бъде ощетявана от съседите си и с военни ограничения да бъдат анексирани територии от нея “, разяснява Даниел Лорер.

Стефан Тафров от „ Демократична България “ изясни, че за България е от особена значимост да способства систематично за единството на Европейски Съюз и НАТО по въпроса с Украйна и въпроса с съветската експанзия там.

На 180 градуса е позицията на „ Възраждане “ по отношение на европейските наказания. Прочитът им за референдумите в анексираните украински територии е по-различен, само че също признаха, че е нарушено интернационалното право.

„ Ако България държи да не признава тези референдуми, би трябвало незабавно да отдръпна признаването на Косово. Защото това е същият случай “, съобщи Костадин Костадинов, ръководител на „ Възраждане “.

Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов разгласи, че България би трябвало да е предан член на НАТО.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи резервираха безмълвие по тематиката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР