С тържествена церемония изпратиха 34-ия контингент от Българската армия за

...
С тържествена церемония изпратиха 34-ия контингент от Българската армия за
Коментари Харесай

Изпратиха 34-ия контингент от Българската армия за Афганистан

С тържествена гала изпратиха 34-ия контингент от Българската войска за присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка ".

Изпращането на 34-ия контингент стартира в 10 часа на площада пред къщата-музей " Васил Левски " в Карлово.

Контингентът е в състав от над 100 военнослужещи. В него има и 5 дами.

Контингентът включва народен детайл, група за защита, екип от съветници, щабни офицери в щаба на задачата на НАТО.

Национален пълководец на контингента е полковник Светослав Халваджиев от Командването на Сухопътните войски. Халваджиев е взел участие в 2 интернационалните задачи на Българската войска.

Командир на групата за защита от състава на интернационалната задача в Афганистан е капитан Георги Перчемлиев от 3-ти механизиран батальон от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Капитан Перчемлиев е приключил НВУ " Васил Левски " - Велико Търново през 2011 година Това е неговото първо присъединяване в интернационална задача.

На ритуала по изпращането в Карлово участваха заместник-министърът на защитата Анатолий Величков и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов. Командирът на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов също изпратиха 34-ия ни контингент за Афганистан.

 Българският персонален състав в Афганистан се усилва с 50 души
Българският персонален състав в Афганистан се усилва с 50 души

В задачата в Афганистан ще вземат участие 160 военнослужещи

" Имайте образеца, професионализма, войнската героизъм и отговорността на военачалник Владимир Вазов, който преди близо 100 години освен разгроми съперниците си на Дойранската позиция, само че и сътвори една легенда, една епопея на героизма на Българската войска. Следвайте неговия образец ". С тези думи заместник-министър Величков се обърна към военнослужещите.

В отговорностите на националния детайл е непосредственото командване и контрола на целия български контингент. Групата за защита ще извършва задания по образуване на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летище Кандахар. Екипът от съветници ще извършват задания по съветване и подкрепяне на щаб на армейски корпус от Афганистанската национална войска при осъществяване на задания, свързани с ежедневната активност. Щабните офицери ще извършват задания в щаба на задачата на НАТО в сходство с длъжностите, на които са назначени.

Подготовката на военнослужещите от 34-ия контингент за присъединяване в задачата на НАТО в Афганистан " Решителна поддръжка " се организира от края на април до началото на август 2017 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР